Fabrika „Toza Marković“ donirala Kikindi crep i pločice

Fabrika „Toza Marković“ donirala Kikindi crep i pločice

598
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Fabrika „Toza Marković“, kao društevno odgovorna kompanija, donirala je Gradu Kikinda pločice i crep ukupne vrednosti oko dva miliona dinara. Donacija ove vrste realizuje se već drugu godinu za redom, od kada je kompanija izašla iz stečaja.

Kako je objasnio genralni direktor fabrike „Toza Marković“ Vladimir Ilić, Gradu su poklonili 2.500 kvadrata pločica i 15.000 komada crepa za potrebe trenutnih rekonstrukcija objekata i određenih socijalnih programa. – Između “Toze Marković” i Kikinde postoji jedna čvrsta simbioza svih ovih 151 godinu zajedničkog postojanja na ovom prostoru. Prepoznajemo potrebu i imamo želju i volju da učestvujemo u socijalnom i društvenom životu Kikinde i nadam se da će se takva saradnja nastaviti, jer nema razloga da onoliko koliko fabrika bude stajala i više učestvuje u svim ovim aktivnostima – rekao je Ilić.

Fabrika „Toza Marković“ danas zapošljava 615 ljudi i prema rečima direktora Ilića, kompanija se oporavlja, te da se od jeseni očekuje da ova firma bude bez bankovnih obaveza. Fabrika „Toza Marković“ trećinu svoje proizvodnje crepa plasira na rumusnko tržište, gde ove godine beleži porast prodaje za deset odsto. Pored proizvodnje novog crepa većeg formata, nakon deset godina ponovo je uspostavljen brend pločica „Toza Marković“.

Kako je rekao gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov, uzimajući u obzir činjenicu da je kompanija „Toza Marković“ pre pet godina bila pred zatvaranjem, dobijena donacija ukazuje na dve stvari. – S jedne strane, „Toza Marković“ počela je ozbiljno da radi i ima mogućnosti da donira svoje proizvode. S druge strane, Grad je u jeku izvođačkih radova i sa te strane govori da se u gradu otvaraju gradilišta i dosta su velike potrebe kada je građevinski materijal u pitanju. Ova sama donacija ima i neku drugačiju vrednost i poruku, dokazuje da se stvari u Kikindi pomeraju i da idu na bolje – poručio je Markov.

Gradonačelnik Pavle Markov zahvalio se u ime Grada na dobijenoj donaciji, te ukazao na porast broja kompanija koje svoju društvenu odgovornost iskazuju kroz donacije, ali pozvao i druge privredne subjekte koji posluju na teritoriji Kikinde da doprinesu unapređenju života Kikinđana.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *