Festival muzike za decu “Ta se pesma ljubav zove” prikazao raskošne talente

Festival muzike za decu “Ta se pesma ljubav zove” prikazao raskošne talente

989
0
Deli

Pesma, igra, smeh, radost i dečije stvaralaštvo samo su neke od stvari koje su obeležili 8. po redu Internacionalni festival muzike za decu “Ta se pesma ljubav zove”, koji je održan sinoć u Kikindi. Festival je, pored dece okupio i mnogobrojne autore, pesnike, kompozitore, muzičare, koji su svoj talentat podredili najmlađima.

1 Pobednica Gran PrixNa ovoj muzičko-umentičkoj manifestaciji takmičarskog karaktera, publika je mogla da čuje 18 pesama u interpretaciji dece iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore, Slovenije. Grand pri osvojila je pesma „Gde ljubav kruži“ u interpretaciji devetogodišnje Bojane Srdanović iz Novog Sada. – Dugo sam vežbala i mnogo sam srećna. Nisam imala tremu dok sam pevala, a na Festivalu sam upoznala nove drugare i lepo sam se provela – rekla je talentovana Novosađanka.

5Muziku i aranžam za pobedničku pesmu uradio je Lado Leš, dok je tekst potpisao pesnik za decu Tode Nikoletić, koji je ujedno i dobitnik ovogodišnje Nagrade za životno delo. Nagrada se tradicionalno dodeljuje u okviru Festivala „Ta se pesma ljubav zove“ istaknutim autorima dečijeg stvaralaštva.

13Prema rečima ovogodišnjeg dobitnika Tode Nikoletića nagrada o onome ko je dobio govori mnogo o onome ko je daje. – Ovaj festival je zaista na mapi muzičkih festivala po svojoj strukturi i organizaciji jedan od najboljih. Samim tim i svi prethodni dobitnici su temelj festivala. Dakle, svi oni koji su pružili deci mogućnost da lepše odrastaju, zdravije odrastaju, a da u njima probudimo interesovanje da budu stvaraoci. Time mi je ova nagrada zaista draga – rekao je Nikoletić.

3Poznati kompozitor i muzičar, kao i autor i voditelj nekadašnje dečije emisiije „Muzički tobogan“ Minja Subota i ove godine vodio je program na kikidnskom festivalu muzike za decu. On je istakao činjenicu da Festival iz godine u godinu raste, dobija na značaju i popularnosti. – Dečija muzika okupila je sve ove autore i mislim da je ovaj Festival u Kikindi poseban praznik dečije muzike, a i praznik jednog velikog druženja onih koji vole stvaralaštvo, koji se brinu o stvaralaštvu za decu i mora se odati veliko priznanje organizatorima – rekao je on.

Dečiji hor „Čuperak“ iz Kikinde domaćin je Internacionalnom festivalu muzike za decu „Ta se pesma ljubav zove“. Koordinator hora Svetlana Ceca Milić je inicijator i organizator Festivala. Nakon završenog programa 8, po redu festivala, rekla je da je više nego zadovoljna kako je sve proteklo. – Zadovoljna sam pre svega  brojem učesnika, izborom numera, mojim horom “Čuperak” koji je sat i po izdržao na sceni da isprati sve te numere, plesnim grupama i na kraju odlukom žirija koja je bila više nego pravedna – rekla je ona.

Mnogobrojna publika u sali Narodnog pozorišta tokom trajanja Festivala muzike za decu mogla je da uživa u prikazu pesme, koreografije, glasovnih mogućnosti i bogatog talenta dece, kao i autora dečijeg stvaralaštva.

8111218

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *