Festival muzike za decu “Ta se pesma ljubav zove” raste iz godine...

Festival muzike za decu “Ta se pesma ljubav zove” raste iz godine u godinu

252
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Internacionalni festival muzike za decu “Ta se pesma ljubav zove”, deveti po redu, okupio je 19 solista iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i naše zemlje, koji su se sinoć u sali Narodnog pozorišta Kikinda takmičili u izvođenju dečijih pesama. Gran pri festivala priprao je jedinom muškom izvođaču Danilu Milosavljeviću iz Banjaluke, koji se predstavio pesmom “Simpatija”. Nagrada za sveukupno stvaralaštvo pripala je horu Radio teleizije Srbije “Kolibri”.

Dirigent i kompozitor kikindskog hora “Čuperak” i idejni tvorac festivala “Ta se pesma ljubav zove” Svetlana Milić istakla je da je svake godine na festivalu prisutno sve više numera. – To je činjenica, a utisak je da se iz godine u godinu autori sve više trude i nadmeću da baš u našem gradu osvoje gran pri. Mislim da je žiri imao težak posao, ali da su pravično uradili. Na festivalu su bila prisutna i zvučna imena iz sveta dečijeg stvaralaštva za muziku i stihove – rekla je ona.

Pored izvođača, na sceni su bile balerine, plesne grupe, hor Čuperak, a program je vodio Minja Subota. Pisac za decu Tode Nikoletić festival “Ta se pesma ljubav zove” okarakterisao je kao festival svetlosti, a Kikindu prestonicom kulture. – Kikinda nastavlja putem stvaranja velikana, uzora, a festival Ta se pesma ljubav zove najlepši je putokaz deci u ovome kraju, u Banatu, kako da pronađu svoju duhovnu nit, prepoznatljivu nit, kojom su išli Dušan Vasiljev, Mika Antić, Raša Popov i drugi pisci i velikani ovog kraja – poručio je on.

Grad Kikinda podržava ovaj Festival od njegovog nastanka i prema rečima predsednice Skupštine grada Kikinda Stanislave Hranjak Kikinda je grad koji neguje kulturu i baštini tradiciju. – Ovo jeste primer dobre prakse svim drugim mladim ljudima koji se bave obrazovanjem koji pokazuje da je važno istrajavati u onome što čovek voli da radi i kada se ti ciljevi postave spram te ljubavi onda je rezultat neizostavan – rekla je predsednica Skupštine.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *