Firma „Italteks intimo“otvorila poslovnu jedinicu u Banatskom Velikom Selu

Firma „Italteks intimo“otvorila poslovnu jedinicu u Banatskom Velikom Selu

423
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

U Banatskom Velikom Selu sredinom novembra otvorena je poslovna jedinica firme „Italteks intimo“, koja se bavi proizvodnjom čarapa i donjeg veša, a čije sedište je u Novom Miloševu. Ova kompanija zapošljava oko 400 radnika, od kojih je 20 njih radno mesto našlo u Banatskom Velikom Selu. U ovoj poslovnoj jedinici zaposleni rade na pakovanju čarapa, koje se kasnije izvoze mahom na italijansko tržište.

Anketirani novozaposleni zadovoljni su uslovima rada koje im firma pruža, ali i činjenicom da ne moraju da putuju do radnog mesta. Otvaranje poslovne jedinice u Banatskom Velikom Selu, za meštanku Agneš Kiš predstavlja napredak, pre svega. – Nedavno sam došla da živim ovde i rekli su mi da ničega nije bilo, moralo je da se putuje do posla i bila sam zabrinuta kako ću i šta ću. Puno znači ženama, u selu je, dobra je atmosfera, posao nije težak. Uslovi su super, mnogo sam zadovoljna – rekla je ona.

Trenutni broj zaposlenih samo je početak, navela je generalna direktorica firme „Italteks intimo“ Daniela Vojinović. – Mi smo na tržištu već 18 godina. Međutim, u poslednje vreme nam se pojavila potreba za novom radnom snagom i ja sam zahvalna gradonačelniku Kikinde što nam je izašao u susret i pomogao, pre svega, u pronalaženju prostora u kome možemo da otvorimo poslovnu jedinicu. Ujedno i u pronalasku radne snage. Osnovni cilj nam je da dođemo do broja između 30 i 50 zaposlenih ovde u ovoj poslovnoj jedinici – navela je Vojinović.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov danas je posetio novootvorenu jedinicu u Banatskom Velikom Selu i tom prilikom istako da je cilj Gradske uprave da kompanijama do 50 zaposlenih, koje su zainteresovane za rad na teritoriji grada ponude lokacije na selima. – U okviru svih ciljeva koje smo obrazlagali u prethodnom periodu, a odnose se na stvaranje uslove za boljim životom u našem gradu, pre svega smanjenje nezaposlenosti, došli smo do trenutka da otvaramo pogone i po našim selima. Ovo će biti modeli i u budućnosti kada su druga sela u pitanju. Sledeći put kada dođe neko ko je zainteresovan gledaćemo da drugo selo uvrstimo u ovaj program i otvaramo nova radna mesta – rekao je gradonačelnik Kikinde.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *