Deli

Na sinoćnjem koncertu „Garavog sokaka“ povodom obeležavanja Dana ljubavi i vina tražilo se mesto više u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Stihovima i melodijom dobro poznatih pesama, ova novosadska grupa odvela je Kikinđane u svet ljubavi, sećanja i nade.

Prema rečima frontmena grupe Baneta Krstića zaljubljeni drže ovaj svet. – Zaljubljeni se nadaju pobedi ljubavi, oni su u onom stadijumu kada je ljubav mlada. To je najbolji stadijum u kom čovek može da se nađe – rekao je Krstić.

4Pevajući svoje stare i nove pesme u poznatom vojvođanskom maniru ova grupa mamila je osmehe mnogobrojne publike. Kako je frontmen grupe rekao, upravo je to i najveći kapital “Garavog sokaka”. – Pesme žive neki svoj život, zasade se u ljude i žive u njihovim srcima. To onda traje i kada vas pozovu posle, na njihovim licima vidite da pesme žive u njihovim srcima. Taj neki dugi put u kojem su se pesme zasađivale u ljudska srca je praktično i naš najveći kapital – rekao je on.

6Grupa „Garavi sokak“ i ranijih godina pevala je kikindskoj publici različitim povodom i članovi grupe rado se vraćaju ovom gradu u ravnici. – Kikinda, Banat uopšte, ima tu tajnu kako da prepozna bolju stranu. To je jedna mudrost koju je banatska zemlja naučila Kikinđane i uopšte ovaj kraj, tako da se ja ovde praktično osećam kao svoj na svome. Ravnica nauči ljude kako da se nose sa težinom i ja ljude iz Vojvodine uvek zamišljam sa osmehom. Kikinda je mesto kom se smeši svetla budućnost jer ima puno ljudi koji su uspeli da očuvaju optimizam – rekao je Krstić.

Koncert “Garavog sokaka” organizovala je Gradska uprava Grada Kikinde kao poklon svojim sugrađanima za Dan zaljubljenih.

91011

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *