Gerontološki centar korak bliže ka dobijanju trajne licence

Gerontološki centar korak bliže ka dobijanju trajne licence

168
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Nakon završetka radova na rekonstrukciji zgrade Novog doma, krajem jula ove godine, Gerontološki centar Kikinda ispuniće standarde i norme koji su potrebni za dobijanje trajne licence.  Građevinskim radovima, uređenjem objekta i sanacijom sistema grejanja kvalitet usluga biće poboljšan, a kapacitet smešataja proširen.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov smatra da ulaganja u Gerontološki centar predstavljauju važnu i kvalitetnu promenu. – Sadašnji, ali i budući korisnici videće jednu veliku razliku. Radi se o ulaganjima koja nisu mala. Ukupna sredstva koja ćemo uložiti su 26,3 miliona dinara i biće urađena jedna velika rekonstrukcija Gerontološkog centra i na taj način ćemo steći uslove da dobijemo trajnu licencu i Grad će imati nešto čime neće moći da se pohvali mnogo gradova u Srbiji – objasio je Markov.

Rekonstrukcijom potkrovlja napraviće se kancelarijski prostor, a sadašnje prostorije koje su koristili administrativni radnici biće pretvorene u apartmane. Kako je objasnio direktor Gerontološkog centra Svetislav Vukmirica završetkom radova standard usluga biće podignut na najveći nivo. – Dobićemo i pet novih jednokrevetnih apartmana, koje mi sada nemamo u ponudi, a koji se traže, jer pojedini korisnici žele da imaju svoju komociju, privatnost. S druge strane, radimo na izradi projektne dokumentacije za izgradnju nove zgrade u Starom domu, čime bismo rešili liste čekanja za stacionarni vid lečenja. U skorijoj budućnosti, kada se reši taj problem socijalna zaštita u Kikidni biće na visokom nivou – rekao je direktor Vukmirica.

Gerontološki centar Kikinda ima privremenu licencu do 2021. godine, kada će konkurisati za dobijanje stalne. Trenutni kapacitet mesta, u Starom i Novom domu, je 180 mesta.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *