GO SNS: Rezultati izbora za predsednike mesnih zajednica očekivani

GO SNS: Rezultati izbora za predsednike mesnih zajednica očekivani

740
0
Deli

Rezultati izbora za predsednike svih devet seoskih mesnih zajednica pokazuju da je u osam naselja pobedio kandidat kog je predložila Sprska napredna stranka, dok je u Sajanu pobedio kandidat Saveza vojvođanskih Mađara. Tim povodom šef odborničke grupe u Skupštini grada Kikinde Milenko Jovanov na konferenciji za novinare istakao je da su ovakav rezultat i očekivali i da ih nije iznenadio.

5-Sve u svemu, bili su ovo zanimljivi izbori i predstavljaju još jednu potvrdu apsolutne dominacije Srpske napredne stranke u selima naše opštine. Žao mi je što nije bilo prilike da proverimo i u gradu, ali verujem da bi rezultat bio isti ako ne i dodatno jači. U svakom slučaju, rezultati su pokazali podršku, pre svega politici Aleksandara Vučića i onome što radi, ali i podršku rada lokalne samouprave i svemu onome što je uradila u selima od početka godina – rekao je on.

Jovanov je još dodao da su rezultati izbora došli nakon četiri godine rada Srpske napredne stranke u Kikindi i da predstavljaju pokazatelj kako ljudi doživljajvaju ono što je urađeno u lokalnoj samoupravi u tom periodu. – Mislim da smo ovaj ispit položili i da su građani u velikoj meri zadovoljni. To su i pokazali glasajući za kandidate Srpske napredne stranke – rekao je on.

Na izborima za predsednike mesnih zajednica, koji su održani 17. decembra, najviše glasova u Banatskoj Topli osvojio je Nedeljko Cimeša, u Banatskom Velikom Selu Gojko Rodić, u Bašaidu Bojan Mikalački, u Iđoši Miodrag Komanov, u Mokrinu Živko Ugrenović, u Nakovu Milan Majstorović, u Novim Kozarcima Dragoljub Ćosić, u Ruskom Selu Dušan Marjanović, a u Sajanu Zoltan Tot.

4Predsednik Gradskog odbora Sprske napredne stranke Pavle Markov istakao je da procenat izlaznosti građana predstavlja zaključak održanih izbora. – Izbori u mesnim zajednicama nose sa sobom jednu malu izlaznost u odnosu na ostale izbore. Međutim, ovoga puta smo imali suprotan zaključak. Mi smo imali visoku izlaznost što se tiče mesnih zajednica, odnosno najveću izlaznost u prethodnih par decenija.  Imali smo izlaznost veću od 10 do 20 odsto po selima u odnosu na neke prethodne izbore – rekao je Markov.

Od ukupno 17.801 osobe upisane u birački spisak, građansku dužnost obavilo je 47,94 odsto birača na izborima održanim 17. decembra 2017. godine. Na izborima održanim 2012. godine izlaznost je bila 38,82 odsto, a 2008. godine 37,56 odsto, istaknuto je na konferenciji.

Na pitanje kako komentariše poziv dela opozicije da se izbori za mesne zajednice bojkotuju, Markov je rekao da se oni ne bave opozicijom već Sprskom naprednom strankom. – Nosioci opozicije su i ovoga puta prevazišli same sebe i njima ćemo ostaviti sva ona globalna pitanja, dakle međunarodne odnose, ustavna, zakonska pitanja. Mi ćemo nastaviti da se bavimo pitanjima naših sugrađana, pitanjima socijalnih problema, zapošljavanja, svega onog što tišti građane naših sela i samog grada Kikinde – rekao je Markov.

Komentarišući isto pitanje, Jovanov je rekao da rezultati izlaznosti sugrađana na izbore pokazuju šta građani misle povodom poziva na bojkot.

Markov i Jovanov zahvalili su se svim građanima koji su izašli na izbore za predsednike mesnih zajednica.

6

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *