Gorica Popović sutra u Kikindi

Gorica Popović sutra u Kikindi

400
0
Deli

Poznata srpska glumica Gorica Popović družiće se sa Kikinđanima u sredu, 23. maja. “Veče sa Goricom Popović” biće održano u Velikoj sali Kulturnog centra Kikinda sa početkom u 19:00 časova.

Direktorica Kulturnog Centra Tanja Nožica potvrdila je da Kikinđani sa nestrpljenjem dočekuju ovaj događaj. – Puno ljudi je zvalo da se raspita. Ovo će biti druženje sa Goricom Popović, pošto je ona jako kretaivna i bavi se raznim stvarima pored glume. Predstaviće njen ručni rad, otpevaće nešto, gledaćemo inserte iz njenih filmova i ovo će biti prilika da Kikinđani saznaju nešto više o njoj – rekla je Tanja Nožica.

Od 1982. godine Gorica Popović je stalna članica ansambla beogradskog Ateljea 212. Na filmu je debitovala ulogom novinarke u “Mirisu poljskog cveća” (1977) beogradskog reditelja Srđana Karanovića. Već za prvu veću ulogu, devojke koja sumnja u ljubav svog mladića, u “Nacionalnoj klasi” (1979) Gorana Markovića, nagrađena je na nacionalnom festivalu u Puli “Zlatnom arenom”.

Uporedo sa glumačkom karijerom, Gorica Popović se bavila i pevanjem. Bila je član vokalno-instrumentalnog sastava “Suncokret”.

Na festivalu u Nišu je dva puta nagrađena za tri uloge nagradom Carica Teodora. Prvi put za ulogu srednjovekovne srpske vlastelinke u filmu “Dorotej” Zdravka Velimirovića, drugi put za ulogu partizanke u filmu “Pad Italije” Lordana Zafranovića 1981. godine, i za ulogu TV-režiserke u filmu “U raljama života” Rajka Grlića 1984. godine.

Gorica Popović je glumila i u velikom broju TV-drama i serija. Gledaoci je pamte kao sekretaricu Daru u popularnoj TV-seriji “Bolji život”.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *