Grad Kikinda donirao klima uređaj kikindskom Crvenom Krstu

Grad Kikinda donirao klima uređaj kikindskom Crvenom Krstu

144
0
Deli

Za vreme trajanje akcije dobrovoljnog davanja krvi koja se održava danas u prostorijama Crvenog Krsta, član Gradskog veća Milivoj Linjački uručio je klima uređaj ovoj ustanovi, kao podršku prvenstveno za sve naše humane sugrađane, kako bi prostor u kojem borave bio što prijatniji za boravak:

,, Grad Kikinda obezbedio je sredstva za kupovinu klima uređaja u prostoriji gde se obavlja akcija dobrovoljnog davanja krvi. U cilju nam je bilo, da Grad Kikinda u našim sugrađanima budi humanost, krv je danas veoma potrebna, a davalaca je nešto manje u odnosu na potrebe. Međutim,  Crveni Krst je uspešno realizovao već 18. akciju davanja krvi i pohvalio bih ovim putem sve naše sugrađane koji redovno daju krv, ali i pozvao sve one koji su u mogućnosti da se priključe ovakvoj akciji” -rekao nam je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

,, Pre svega, na ovoj 18. akciji dobrovoljnog davanja krvi Crveni Krst Kikinda izuzetno je zadovoljan odzivom naših davaoca. Dobrovoljno davalaštvo krvi je kontinuirana aktivnost Crvenog krsta koja podrazumeva promociju, omasovljenje dobrovoljnih davalaca krvi, ali isto tako i regrutaciju i edukaciju novih, mladih davalaca. Podrška lokalne samouprave je svakako prisutna i ovim putem bih se zahvalila gospodinu Linjačkom i zamenici gradonačelnika Bosiljki Srdić, Gradskoj upravi, koja podržava i prepoznaje humanitarni mandat Crvenog krsta” – rekla je Sekretar Crvenog Krsta Danijela Bjeljac.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *