Grad poklonio 85 paketa novorođenim bebama

Grad poklonio 85 paketa novorođenim bebama

268
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

U okviru redovne akcije „Bebi kluba“ koju sprovodi Gradska uprava grada Kikinde danas su podeljeni pokloni za 85 najmlađih Kikinđana rođenih u martu, aprilu i maju ove godine. Podela bebi paketa predstavlja meru populacione politike Grada Kikinde i za cilj ima da olakša kućni budžet u prvim mesecima prinove.

Gabrijela Novosavljev, mama petomosečnog Arsena, smatra da je ova akcija vrlo korisna. – Svaka pomoć je dobrodošla. Ljudi koji imaju posao i stalna primanja finansijski lakše podnose troškove odgajanja deteta, ali ima dosta nezaposlenih i kojima ovaj poklon mnogo znači. Gradska uprava je ove godine pored novčanih sredstava izdvojila još i sredstva za ove stvari koje su potrebne za decu – rekla je Gabrijela.

Roditelji su na poklon dobili multifunkcionalnu stolicu, koju dete može da koristi nekoliko godina. U paketu se nalazi i radosnica, gde roditelji mogu da zabeleže prve i najvažnije trenutke svojih beba, a tu su se našle i jedna torba i peškir.

Bebi pakete uručila je predsednica Skupštine grada Kikinde Stanislava Hrnjak. Ona je ovom prilikom podsetila da je ovo četvrta godina kako Grad sprovodi akciju dodele poklona novorođenim bebama. – Nama je svima kojima živimo, rastimo i starimo u ovom gradu važno da se grad razvija, važno da imamo prinove. Znamo i sami da se suočavamo sa sve manjim brojem dece, ali nam je velika radost kada dočekamo vest za svako pojedinačno rođeno dete – rekla je predsednica Skupštine grada Kikinde i uz čestitke roditeljima dodala da je zajednički cilj i interes da Kikinda bude ambijent u kom će bebe lepo odrastati i stasavati u zrele ljude.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *