Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov obišao đake prvake

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov obišao đake prvake

163
0
Deli

U osnovnim i srednjim školama, danas je počela nova školska godina. Tim povodom, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov posetio je đake prvake u Osnovnoj školi ,, Đura Jakšić” u Kikindi i u školi ,, Gligorije Popov” u Ruskom Selu.  Uz prigodne poklone, prvi čovek Kikinde poželeo je prvacima uspešan početak školovanja uz što više druženja:

,, Ovo je jedan od onih dana koji će školarci pamtiti i iz tog razloga smo mi danas u poseti školama, da malo osetimo atmosferu koja je u septembru, kada počne školska godina nešto zaista posebno. Što se tiče lokalne samouprave, naš zadatak je da im obezbedimo što bolje uslove i mislim da smo to u prethodnom periodu i pokazali. Radovi koje smo započeli pre nekoliko meseci su završeni na vreme, kako bi školska godina mogla uspešno i da započne i sada osluškujemo potrebe svih objekata osnovnog obrazovanja” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Osnovna škola ,,Đura Jakšić” ima dva odeljenja prvog razreda sa ukupno 42 đaka, a prema rečima direktorice ove obrazovne institucije Biljane Šimon, đaci su spremno i sa velikim entuzijazmom dočekali početak školske godine:

,, Zaista možemo da se pohvalimo da smo ovu školsku godinu dočekali u mnogo boljim uslovima, svi naši planirani radovi tokom leta na rekonstrukciji krova, zamena dotrajale stolarije, hoblovanje parketa po učionicama, kao i krečenje zgrade su završeni u predviđenom roku “ – ocenila je Šimon.

 

 

,, Jedva sam čekala da krenem u školu. Najviše se radujem prijateljima i što ću da učim” – rekla nam je Dunja Radlović.

 

 

 

 

,, I ove godine smo upisali dva odeljenja prvih razreda, jedno na mađarskom, drugo na srpskom jeziku, imamo ukupno 18 prvaka. Pripremili smo se za ovu školsku godinu, sve su učionice okrečene, čak sam pokrili i jedan deo ravnog tavana koji je prokišnjavao, a žute marame koje naši đace nose, su osmišljene još odavno, to je tradicija u našoj školi tokom koje prvaci, prvih mesec dana nose žute marame kroz koje se apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise u blizini škola, na same đake, i na njihovu bezbednost”– izjavio je direktor ruskoselske škole Marijan Đurasović.

,, Sviđa mi se škola, zato što ću da se družim sa svojim drugarima ali i da učim. Neki od njih su išli sa mnom i u vrtić, a sada sedimo zajedno i u klupi. Pokloni koje nam je dao gradonačelnik su jako lepi, najviše mi se sviđa flašica za vodu i štilorka” – rekao nam je Jovan Amanović iz Ruskog Sela.

 

U devet seoskih i sedam gradskih škola, osnovno obrazovanje započelo je 442 prvaka, a najveći broj je u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava” u Kikindi gde se upisalo njih 77.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *