Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov obišao radove na Dečijem igralištu i u Osnovnoj...

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov obišao radove na Dečijem igralištu i u Osnovnoj školi “Đura Jakšić”

137
0
Deli

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ovog jutra obišao je radove na Dečijem igralištu u ulici Ivana Jakšića koje je nedavno adaptirano. Za rekonstrukciju igrališta, lokalna samouprava izdvojila je 900.000 dinara:

,, Važno je da objekat posluži za ono za šta je i napravljen, pa smo se odlučili za kompletnu rekonstrukciju – od podloge, tribina, ograde, staklenih košarkaških obruča, rasveta. Ovim putem bih pozvao sve naše sugrađane da malo više sve ove objekte posmatraju kao svoje, da vode računa, jer nemoguće je da mi stvorimo toliko sredstava u budžetu, i da se bavimo samo rekonstrukcijom postojećih objekata i da gradimo nove. Nećemo dozvoliti da određeni objekti dođu na nivo neupotrebljivosti i da traju nekoliko godina, ali dosta novca trošimo i na obezbeđenja, video nadzore i dovijamo se na razne načine kako da sačuvamo gradsku svojinu, pa bih ovim putem apelovao na naše sugrađane da se malo više posveti pažnja kako bismo imali lepši grad” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

,, Jako mi se sviđaju tereni kako su uređeni. Volim da igram fudbal, a najviše mi se sviđa fudbalski teren i koš. Jednom sam bio kada sam bio jako mali, a sad više nisam” – rekao je petogodišnji Mihajlo.

 

 

U toku su i radovi u Osnovnoj školi “Đura Jakšić” u Kikindi, na rekonstrukciji starog dela objekta koji je bio u izetno teškom stanju a koji je star oko sto godina. Vrednost investicije na sanaciji iznosi 11 miliona dinara:

,, Sve je to doprinelo do trenutka da više nije bilo prihvatljivo da deca dolaze u takav jedan objekat. U toku su radovi na krovnoj konstrukciji, koji je bio pokriven salonit azbesnim pločama koje zbog sastava nisu prilagođene sigurnosnim merama i nije bezbedno boraviti u takvom objektu. Ujedno se radi i zamena prozora i to će sada biti rešen problem. Deca koja ovde dolaze će boraviti u jednom bezbednom objektu, a ono što planiramo jeste i rekonstrukcija drugog dela objekta na spoljnom delu. Važna nam je suština i da konstrukcija bude sigurna, da ne dolazi do prokišnjavanja i tome slično, a sada već prelazimo u drugu fazu, da izgled bude prilagođen samom objektu” – izjavio je  gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Jedan od glavnih prioriteta lokalne samouprave jeste i rekonstrukcija i dovođenje svih obrazovnih institucija na prihvatljiv nivo za grad Kikindu, budući da duži vremenski period veći broj objekata nije menjan niti rekonstruisan.

,, U našoj školi radovi su zvanično sa radom krenuli 1. jula na rekonstrukciji krova. Nakon ove faze radova kreće se sa zamenom dotrajalih prozora koji su bili u veoma lošem stanju. Ovom prilikom bih se zahvalila lokalnoj samoupravi bez čije podrške ogromne investicije nisu moguće, a ovo za našu školu mnogo znači, jer se zbog nedostatka sredstava nije ulagalo,a naši đaci kao i svi zaposleni će u novu školsku godinu ući u mnogo boljim uslovima nego sad” – izjavila je direktorica Osnovne škole “Đura Jakšić” Biljana Šimon.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *