Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ugostio đake generacije osnovnih i srednjih škola

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ugostio đake generacije osnovnih i srednjih škola

365
0
Deli

Danas je u svečanoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ugostio đake generacija osnovnih i srednjih škola iz Kikinde i svih sela koji pripadaju kikindskoj opštini. Najbolji osnovci nagrađeni su putovanjem  u Orašac na pet dana  gde će  kroz  edukativno-sportski rad steći nova znanja i iskustva, dok su srednjoškolci osvojili poklon vaučere za putovanje  u Sloveniju na tri dana  sa obilaskom gradova poput Ljubljane i Maribora , a gradonačelnik Kikinde Pavle Markov izrazio je svoje lično  zadovoljstvo ovakvim prijemima u Gradskoj kući:

,, Uvažavajući da ste vi svojim posebnim radom dostigli određene, važne visine, smatram da vam je ovo jedan lep dan i na neki način podstrek za sve ono što budete radili u budućnosti. Iz razloga da bismo pokazali da ipak neko gleda na ono što radite, od prošle godine smo uveli i malu novost sa ciljem ukazivanja važnosti vašeg rada i iz tog razloga smo vam pripremili poklon vaučere za putovanja. U ime Grada, želeo bih da vam se zahvalim na pokazanom znanju, velikom trudu i uloženom radu. Vi svakako niste samo uzor vašim kolegama i prijateljima, već i svim budućim generacijama” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

,, Ova nagrada mi mnogo znači i drago mi je  što neko primećuje naša znanja i daje mi podsticaj da se još više trudim i osvojim još više nekih nagrada u budućnosti. Najveći uspeh koji sam ostvario tokom školovanja u “Tehničkoj školi” na smeru elektrotehničar računara jeste prvo mesto na Republičkom takmičenju iz programiranja, a osvojio sam prvo mesto i na Okružnom takmičenju iz elektrotehnike” – izjavio je Strahinja Eraković, budući student FTN-a u Novom Sadu na smeru računarstvo i automatika.

,, Ovaj vaučer mi zaista mnogo znači, i jako mi je drago što sam ga osvojila, ali pre svega  i zato što sam đak generacije. Učestvovala sam na dosta takmičenja i  iz mađarskog jezika, matematike, geografije, srpskog jezika,  gde sam bila i prva i druga i treća. Nakon osmogodišnjeg školovanja u Osnovnoj školi  “Feješ Klara” upisala sam srednju Muzičku školu “Josip Marinković” u Zrenjaninu” – izjavila je Blanka Hajnal.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *