Gradsko veće sednicu održalo u Mokrinu

Gradsko veće sednicu održalo u Mokrinu

383
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Gradsko veće Grada Kikinde nastavlja praksu održavanja svojih sednica u selima na teritoriji grada. Današnja sednica održana je u Mokrinu, gde su meštani tog sela imali priliku da saznaju o prioritetima za dalji rad i unapređenje kvaliteta života u selu, predstave trenutne probleme i dogovore način rešavanja istih.

Predsednik Mesne zajednice Mokrin Živko Ugrenović pozdravio je ovu inicijativu Gradske uprave. – Značajno je bilo za Mokrin i građane da mogu da postave konkretna pitanja u vezi sa njihovim problemima. Odziv je bio dobar, bilo je lepih pitanja, a uglavnom su komunalne prirode – rekao je Ugrenović.

Najviše se isticao problem divljih deponija u ataru ovog sela, posebno one na obodu Mokrina gde se odlaže tečni otpad. Pored neprijatnog mirisa i uticaja na životnu sredinu, otpad koji se tamo odlaže preliva se na njivu Sime Malenčića, koji je iskoristio priliku i na sednici Gradskog veća pomenuo ovaj slučaj.

Gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov objasnio je da je problem divljih deponija akutni u svim seima, kao i samom gradu. On je rekao da će se Gradska uprava, konkretno povodom ovog slučaja, obratiti pokrajinskim i republičkim inspekcijama, a da je dugoročno rešenje problema ugradnja prečistača otpadnih voda, koji će Mokrinačni dobiti za nekoliko godina. – Ne možemo da sustignemo rešavanje pojedinačno svakog problema, jer kako koji problem rešimo tako se pojavi na drugoj strani. To je naša borba koja traje, daje određene rezultate, ali postoje lokacije koje ljudi zloupotrebljavaju i neodgovorno bacaju otpad, ruže i prave probleme celom selu. To je sada zadatak za naredni period, a mi razmišljamo možda o nekom sistematičnijem rešavanju, u smislu uvođenja bezbednosnih sistema – rekao je Markov.

Pored ovoga, Mokrinačni su još ukazivali na problem zgrade Doma penzionera, koja iziskuje određena ulaganja, kao i rekonstrukcija dečijeg igrališta, izgradnja parkinga u centru sela, ali i briga o zaostavštini Raše Popova.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *