Gradu Kikindi uručena zahvalnica za humanost

Gradu Kikindi uručena zahvalnica za humanost

222
0
Deli

U Gradskoj kući  predstavnici Biciklističke humanitarne fondacije „Pikolo“ uručili su danas zahvalnicu gradu Kikindi za gostoprimstvo i pomoć u realizaciji humanitarne akcije. Ova fondacija promoviše sport, zdrav način života i  zaštitu životne sredine, ali se bavi i humanitarnim radom, prikupljanjem novčanih sredstava od članova samog udruženja putem humanitarnih akcija ali i sponzorstava od strane privrednih entiteta koji žele da učestvuju sa određenim finansijskim sredstvima.

Predstavnici  Biciklističke humanitarne fondacije „Pikolo“ prepoznali su Kikindu kao human grad, grad koji često učestvuje u određenim humanitarnim akcijama i mi smo ostvarili  jednu izvanrednu saradnju koja će u slučaju potrebe biti realizovana u narednom periodu u vidu neke druge humanitarne akcije. Fondacija „Pikolo“  na ovaj način promoviše dve stvari: pre svega podstiče, motiviše sve zdrave, vitalne osobe da se bave sportom, da vode zdrav način života, da unaprede svoje zdravstveno stanje, ali njihova  prioritetna  funkcija ovde je sigurno u tome da oni žele da humanom, kvalitetnom borbom pomognu bolesnoj deci za ozdravljenje“ – izjavio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća zadužen za privredu, mala i srednja preduzeća.

U znak zahvalnosti i  uspešne saradnje, grad Kikinda je dodelila medalje dvojici predstavnika ove humanitarne fondacije: Robertu Mesarošu iz Vršca, osnivaču biciklističke humanitarne fondacije „Pikolo“ i  Milovanu Bajčetiću iz Sivca, inače reprezentativcu  u biciklističkom ultramaratonu:

Humanost me je motivisala da svoj trening pretvorim u humani čin, jer je oboleloj deci iz naše zemlje pomoć stvarno potrebna. Trenutno vozimo za Milu Panić, teško obolelu devojčicu  iz Pirota , kojoj je preko potrebna finansijska pomoć za odlaske na skupe medicinske preglede u Tursku. Našu rutu, u dužini od 120 km, nastavljamo iz Kikinde ka Kladištu. Nakon toga akciju nastavljamo dalje, očekuje me jedno od evropskih prvenstava na kojima ćemo takođe apelovati za pomoć“ – izjavio je Bajčetić.

Ovogodišnju humanitarnu akciju zamislili smo da vozimo na teritoriji dve države: prvi deo humanitarne akcije vozili smo u Austriji, drugi deo u Srbiji. U roku od sedam dana obići ćemo preko 35 gradova, uglavnom u Vojvodini. Planirali smo ovu humanitarnu akciju još u januaru mesecu i izabrali smo Kikindu, kou smo prepoznali kao human grad, grad otvorenog srca, tako da ćemo ga  sigurno i narednih godina posećivati. Ove godine smo nas dvojica odlučili da vozimo. Nadam se da će u nekom narednom periodu, sa nama startovati još više vozača. Inače, ime fondacije –  „Pikolo“, proisteklo je iz nadimka kojim sam zvao svoju mlađu sestru kada je bila devojčica “ – izjavio je Robert Mesaroš iz Vršca.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *