GrO SNS osudio ponašanje Željka Bodrožića

GrO SNS osudio ponašanje Željka Bodrožića

617
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Srpska napredna stranka (SNS) apsolutno osuđuje ponašanje potpredsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije i funkcionera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića u Kikindi Željka Bodrožića, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Tom prilikom, članovi Srpske napredne stranke istakli su da je u utorak, 24. aprila, Bodrožić na ulici vređao i pretio članovima SNS-a Milivoju Linjačkom i Peteru Palatinušu, što je bio povod za održavanje konferencije za medije.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov verbalni napad okarakterisao je kao anticivilizacijski. – Smatramo da je njegovo ponašanje apsolutno neadekvatno, necivilizovano i neprilično bilo kakvom građaninu ove zemlje, a kamoli nekome ko izgleda ima ambiciju da uređuje državu, da određuje kako će ova država da izgleda, da određuje ko šta može, a ko šta ne može da kaže i na kraju krajeva građani Kikinde ovim su dobili jasnu poruku, kako bi izgledala Kikinda kojom bi upravljao Željko Bodrožić i Miroslav Panić kao lideri kikindske opozicije – rekao je Jovanov.

Potpredsednik SNS-a obrazložio je da je razlog verbalnog napada nedavno oglašavanje dvojice članova SNS-a u medijima, Linjačkog i Palatinuša, te da Bodrožiću objavljene izjave nisu odgovarale. – SNS apsolutno stoji iza svakog svog člana i prava svakog člana da se bavi politikom na civilizovan i normalan način, na koji su radili u prethodnom periodu. Apsolutno osuđujemo svaki napad ovog tipa i poručujemo svakome ko ima ideju da se ponaša kao Željko Bodrožić da će svaki napad, kao i ova dva koja su se desila biti prijavljena nadležnim organima – rekao je potpredsednik SNS-s i izrazio nadu da se napadi više neće ponavljati.

CDA_5361-w1024Milenko Jovanov je rekao da kampanja koju Željko Bodrožić vodi protiv SNS i njenih funkcionera traje duže od dve godine i da su, kako kaže, uvrede, laži i izmišljotine pisane u novinama kojima Bodrožić rukovodi. Jovanov je naglasio da niko zbog toga ni na koji način nije reagovao. – Jednostavno smatramo da novine imaju pravo da pišu onako kako žele da pišu, ali ovde se radi o nečemu drugom. Ovde se radi o tome da neko želi SNS i njenim funkcionerima da ospori pravo da čak i odgovore, dakle da odgovore na sve one uvrede, pretnje i pljuvačine koje se ove dve godine bez prestanka sprovode u jednom lokalnom političkom biltenu, koji vodi i uređuje političar i novinar Željko Bodrožić. Pritom, sa novinarom Željkom Bodrožićem SNS niti komunicira, niti nam pada na pamet da sa njim pričamo. Ali nemojte mi reći da mi nemamo pravo da se suprotstavimo političaru Željku Bodrožiću, funkcioneru Pokreta Slobodnih građana i da se politički borimo protiv onoga što taj pokret i njegov ogranak u Kikindi radi – rekao je Jovanov.

On je još istakao da su građani Kikinde ovom prilikom mogli da vide kako izgleda politika Saše Jankovića i cele te grupacije koja se, kako je rekao, pojavljuje na društvenim mrežama ili nekim drugim mestima. – Koja preti pucanjem u čelo, koja preti vešanjem na bandere, koja preti pišanjem po grobovima. Sada izgleda da su prešli sa tvitova i sa reči na dela. Svi dobro znamo da je verbalno nasilje uvod u fizičko nasilje. Pa šta sad treba sledeće da se desi da Željko Bodrožić počne nekoga da udara na ulici da bi time iskazao svoje nezadovoljstvo funkcionisanjem ljudi iz SNS – rekao je Jovanović.

Na kraju svog izlaganja, potpredsednik SNS-a istakao je da zadržavaju svoje pravo da svakome odgovore, na svaku laž, izmišljotinu i uvredu koja se plasira u medijima.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *