Grupna poseta kikindskih proizvođača Sajmu poljoprivrede

Grupna poseta kikindskih proizvođača Sajmu poljoprivrede

334
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Oko 50 poljopirvednih proizvođača sa teritorije grada Kikinde danas, 18. maja, grupno će posetiti 85. Međunarodni sajam poljopirvede u Novom Sadu.  Besplatan autobuski prevoz za sve zainteresovane organizovala je Gradska uprava grada Kikinde i Odsek za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Mokrinčanin Milivoj Bajšanski bavi se stočarstvom i već dugi niz godina posećuje Sajam. – Ovo je idealna prilika da se upoznam sa modernom opremom i novim dostignućima u oblasti stočarstva. Uvek je interesantno videti izložbu rasnih grla.  Lepo je što se lokalna samouprava odlučila da nam izađe u susret- rekao je on.

Kako je objasnio član Gradskog veća Imre Kabok poseta Sajmu organizovana je upravo u petak zbog Dana stočarstva na ovoj smotri agrara, najvećoj u centralnoj i jugositočnoj Evropi. – Uveren sam da će naši stočari imati šta da vide, nauče, a možda nešto i kupe. Ovaj trenutak iskoristili smo da promovišemo naše mere ruralnog razvoja, tako što smo putnicima u autobusu podelili formulare.  Ovo je bila prava prilika da ih upoznamo sa naših 12 mera ruralnog razvoja. Lokalna samouprava je za naše poljoprivrednike i ove mere obezbedila 20 miliona dinara – rekao je Kabok.

Međunarodni sajam poljoprivrede, 85. po redu, otvoren je u Novom Sadu gde će do 21. maja nastupiti 1.500 izlagača iz 30 zemalja i biti predstavljeni proizvodi i usluge u oblasti poljoprivrede iz 60 zemalja.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *