Humanost kao tradicija: Donacija udruženja žena ,,Velikoselke” odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Kikinda

Humanost kao tradicija: Donacija udruženja žena ,,Velikoselke” odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Kikinda

270
0
Deli

Članice udruženja žena humanitarnog karaktera  ,,Velikoselke” iz Banatskog Velikog Sela, jedne su od onih koje nam daju dobar primer da u današnje vreme ipak postoje oni ljudi koji misle na one kojima je pomoć potrebna. U prilog tome najbolje svedoči njihova današnja donacija u vrednosti od 35.000 dinara Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u  vidu trideset posteljina za krevece i šezdeset dve pelene :

 

 

 

 

 

,,Ovo nam nije prvi da pomažemo, to radimo kao  jedan vid očuvanja tradicije i običaja, a kako bi nastavili taj put, moramo da se posvetimo i  našim mladima i da im ostavimo nešto, nadamo se i budućoj saradnji. Sredstva iz donacije koja smo obezbedili su iz ličnih sredstava članica udruženja, s tim što prodajemo i naše ručne radove, kulinarske specijalitete,a ta prikupljena sredstva doniramo bolnici, a od prošle godine imamo i humanitarnu akciju da svako novorođeno dete u Banatskom Velikom Selu dobije poklon paket” – rekla je Dragana Đurđević, predsednica Udruženja žena ,,Velikoselke”

,,Hteo bih u svoje lično ime i u ime bolnice da se zahvalim našim ,,Velikoselkama”, i njihovoj donaciji. Ovo nije prvi put da one doniraju nešto našoj bolnici i mi se uvek radujemo svakom susretu sa njima. Ovo će deci na pedijatriji mnogo značiti, ovo su donacije koje nama mnogo znače  pogotovo jer to su stvari koje se u principu najviše i  troše” –  izjavio je dr. Jovan Jakonić, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Kikindi.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *