Humanost koja nema granicu: donacija Opštoj bolnici Udruženja građana ,,Elizabet Fesl de...

Humanost koja nema granicu: donacija Opštoj bolnici Udruženja građana ,,Elizabet Fesl de Alemani” u iznosu od 10.000 evra

509
0
Deli

U Opštoj bolnici u Kikindi obavljena je primopredaja četvrte donacije Udruženja građana ,,Elizabet Fesl de Alemani” u iznosu od oko 10.000 evra. Saradnja kikindske bolnice sa doktorkom Elizabet Fesl de Alemani koja živi u Nemačkoj datira još od 2016. godine, kada su joj donirana medicinska pomagala ali takođe su raspodeljena  i u bolnicama u Senti i Zrenjeninu. Dosadašnje tri  donacije  kikindskoj bolnici su u vrednosti od oko 10.000 evra.  Donirano je oko 65 kreveta sa dušecima i komodama, ormani za lekare,rukavice, 10 hiljada maski, 1000 nanogica, dizalice za dizanje bolesnika, raznih garnitura, stolovi i stolice za trpezariju bolesnika, invalidska kolica, veliki broj kompleta krevetnine, 21 paket hrane za bebe, noćne lampe, merači za pritisak, toplomeri, gaze, hanzaplasti, pelene i razna druga medicinska pomagala. Primopredaji je prisustvovao  gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i načelnik severobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač.

,,Gospođi Elizabeti koja je po profesiji lekar je izuzetno važno da su naše medicinske ustanove dobro snabdevene i teško ko da može da je sustigne. Pored zdravstvenih ustanova, ona pomaže i dečijim ustanovama, migrantima i svima kojima je to potrebno. Ona je pobornik hidrauličnih kreveta, ali ona to tako sa punim srcem šalje ovamo sa njenom grupom da je to zadivljujuće. Sem ove današnje donacije, ona je pre dve nedelje čula da je bolnica ,,Laza Lazarević” u problemu, ona je tada poslala krevete, natkasne,dušeke.Ona ide i prema jugu Srbije, ne bira ljude po nacionalnosti, već tamo gde je pomoć potrebna, i da će sve dok bude mogla,iako ima 83. godine pomagati i meni je dala zadatak da i ja nastavim tamo gde ona stane, ali mislim da neće stati” – istakla je predsednica EFA-e Vesna Civrić.

 

 

 

 

 

 

,,Ova humanost nema granicu i mi smo ovde da pokažemo tu humanost, i da se zahvalimo gospođi Elizabeti i svim dosadašnjim i budućim donatorima i da primerom pokažemo kako treba postupati prema našim sugrađanima, pacijentima, ljudima i prema čoveku kao čoveku” – izjavio je direktor Opšte bolnice u Kikindi Mirko Stojisavljević.

 

 

 

 

 

 

,, U ime Grada Kikinde danas sam došao da prisustvujem primopredaji svih onih sredstava koje je Udruženje građana EFA prikupila i koje traje već godinama sa kikindskom bolnicom. Povod našeg dolaska ispred Grada Kikinde jeste da na jedan način skrenemo pažnju javnosti na dobre ljude koji imaju razumevanja, samim tim i kvalitetnih akcija u cilju unapređenja života građana Kikinde, veoma važne za korisnike ustanove. Grad Kikinda ima velike planove po pitanju Opšte bolnice, koja nije u ingerenciji lokalne samouprave, što ne znači da mi kao grad, ne treba da brinemo o svim onim institucijama koje se nalaze u našem gradu i koje svi zajedno koristimo. Nekad smo za to dobijali i kazne, ali nema te kazne koja može da spreči naše finansiranje gradske bolnice” – istakao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

 

 

 

 

 

 

,,Ja bi se zahvalio gospođi Elizabeti koja ovu ideju sprovodi već  nekoliko decenija,međutim, ono što me posebno raduje jesto to što na teritoriji Severobanatskog okruga postoji organizacija Udruženje ,,Duga” koje ima jednu izuzetnu ženu Vesnu Civrić sa kojom smo mnoge projekte zajednički uradili. Moramo napomenuti da ovo nije jedino što se bolnicama i ustanovama zdravstvene zaštite pomaže nego je Vesna Civrić sa Udruženjem ,,Duga” i izuzetnim timom koji ima oko sebe, stvorila jednu fenomenalnu organizaciju koja je u 11. lokalnih samouprava organizovala kancelarije za smanjenje siromaštva i to je nešto što se širi ne samo po svim lokalnim samoupravama našeg okruga, već po celoj teritoriji Srbije. Nadam se da će građani Kikinde ali i okruga koji gravitiraju i dolaze zbog zdravstvene nege u Opštu bolnicu Kikinda imati bolje uslove za rad  i naravno svi zaposleni od osoblja kvalitetnije uslove da svojim građanima pruže bolju uslugu” – zaključio je načelnik severobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *