Iđoš: Vidljivi efetki održavanja sednica Gradskog veća u selima

Iđoš: Vidljivi efetki održavanja sednica Gradskog veća u selima

222
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Pored već isplaniranih ovogodišnjih ulaganja u Iđošu, predlozi koji su meštani izneli na sednici Gradskog veća održanoj u tom selu pre nekoliko meseci nisu ostali samo slovo na papiru. Pored završetka rekonstrukcije crkve, asfaltirane su ulice Jovana Popovića, Jovana Đurđulova i Koste Kljajića, započeta je izgradnja Radne zone, uređena je deponija, a u stadion lokalnog fudbalskog kluba uloženo je oko dva miliona dinara. Trenutno se grade otresišta za traktore, ali i staza celom dužinom pored groblja.

Kako je rekao gradonačlenik Grada Kikinde Pavle Markov u kratkom roku ispunili su želje i rešili neke od problema meštana Iđoša. – Što se tiče Iđoša primetno je da su u poslednjih godinu dana počela značajna ulaganja, dosta toga je urađeno. Malo smo razgovarali i definitivno smo se dogovarali oko budućih prioriteta i svakako da nas, po svemu sudeći, očekuje uspešna godina i da ćemo u kratkom vremenskom periodu uspeti da Iđoš izvučemo iz jedne zamrlosti, možda jednog neadekvatnog razvoja u nekom prethodnom periodu i na taj način doprineti boljem životu svih meštana – rekao je gradonačlenik.

Pored zavšetka započetih radova, do kraja godine biće renovirano dvorište vrtića, a ispred samog objekta biće izgrađen parking.

Prema rečima predsednika Mesne zajednice Iđoš Miodraga Komanova, mnogi problemi u selu su rešeni, a ono što je još potrebno rešavaće u budućnosti. – Već sada stvaramo prostor za buduće radove. Prioritetni poslovi u ovom sleu  za sadu su da obezbedino jedan prostor za omladinu, kao i jedan za sve meštane sela za organizaciju raznih događaja. Prostor za to postoji i trenutno rešavamo imovinsko-pravne poslove. Takođe, jedan od prioriteta je i otvaranje jaslica u seoskom vrtiću – rekao je Komanov i dodao da će ove godine biti rođeno više od 20 beba, što je duplo više u odnosu na uobićajan broj novorođene dece u ovom selu u toku jedne godine.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *