Izađi mi na teglu: U toku prijava ekipa za takmičenje u kuvanju...

Izađi mi na teglu: U toku prijava ekipa za takmičenje u kuvanju ajvara

527
0
Deli

Takmičenje u kuvanju ajvara pod nazivom „Izađi mi na teglu“ biće održano 5. septembra na gradskom trgu u Kikindi. Osnovni cilj ovog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg tradicionalnog proizvoda sa ovih prostora, prvenstveno u mestima u kojima se održava, a zatim i finalno, za titulu najboljeg u državi.

Svi ljubitelji ovog specijaliteta od paprike zainteresovani za učešće na takmičenju mogu da prijave ekipu najkasnije do 31. avgusta. Ekipu je moguće prijaviti u kancelariji broj 88 u Gradskoj upravi, Stefanu Kresoji, a kontakt telefon je 0230/410-127. Broj mesta je ograničen. Takmičari su obavezni da daju ime svoje ekipi, koja mora da broji najmanje dva člana i da imenuju kapitena koji će ih predstavljati.

Kulinari koji učestvuju treba da ponesu varjaču, kutlaču, noževe, mašinu za mlevenje paprike i drugo što im je potrebno, dok organizator obezbeđuje štandove za sve takmičarske ekipe, 27-30 kilograma paprike po ekipi, peći za pečenje paprike i kuvanje ajvara, tegle sa poklopcem, ulje, so, šećer, drva za loženje i sav ostali neophodan pribor.

Ovo kulinarsko takmičenje u Kikindi se organizuje već dve godine, a pobednici takmičenja u gradovima širom Srbije za titulu najboljeg među najboljima takmiče se na Zlatiboru.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *