Izbori za članove Saveta nacionalnih manjina u nedelju, obezbeđen prevoz do biračkih...

Izbori za članove Saveta nacionalnih manjina u nedelju, obezbeđen prevoz do biračkih mesta

155
0
Deli

Izbоri zа člаnоvе nаciоnаlnih Sаvеtа nаciоnаlnih mаnjinа biće održani 4. nоvеmbrа 2018. gоdinе. Nа njimа ćе 18 nаciоnаlnih mаnjinа birаti člаnоvе svојih nаciоnih sаvеtа nаciоnаlnih mаnjinа nа nеpоsrеdnim izbоrimа, dоk ćе četiri nаciоnаlnе mаnjinе birаti svоје člаnоvе zа nаciоnаlnе sаvеtе putеm еlеktоrskе skupštinе.

Tim povodom, Radno telo Republičke izborne komisije za teritoriju grada Kikinde obaveštava birače – pripadnike nacionalnih manjina upisane u Poseban birački spisak nacionalnih manjina sa teritorija mesnih zajednica Banatsko Veliko Selo, Nakovo, Novi Kozarci, Bašaid i Iđoš da je tokom izbornog dana, 4. novembra 2018. godine, obezbeđen prevoz autobusima JP „Autoprevoz“ Kikinda do mesnih zajednica koje su određene kao biračka mesta.

Budući da područje biračkog mesta u Ruskom Selu obuhvata birače sa prebivalištem u Banatskom Velikom Selu, Nakovu, Novim Kozarcima i Ruskom Selu, potom da područje biračkog mesta u Banatskoj Topoli obuhvata birače sa prebivalištem u Bašaidu i Banatskoj Topoli, a da područje biračkog mesta u Sajanu obuhvata birače sa prebivalištem u Iđošu i Sajanu, organizovan je prevoz birača, po sledećem redu vožnju:

Autobus broj jedan u prvom terminu kreće u 10:00 časova iz Nakova, u 10;15 časova iz Banatskog Velikog Sela, u 10:30 časova iz Novih Kozaraca, u 10:45 časova se pristiže u Rusko Selo, gde se obavlja glasanje, a povratak je nakon glasanja, oko 11,30 časova iz Ruskog Sela. U drugom terminu autobus kreće u 15:00 časova iz Nakova, u 15:15 časova iz Banatskog Velikog Sela, u 15:30 časova iz Novih Kozaraca, u 15:45 časova se pristiže u Rusko Selo, gde se obavlja glasanje, a povratak je nakon glasanja, oko 16,30 časova iz Ruskog Sela.

Autobus broj dva u prvom terminu  kreće u 10:00 časova iz Bašaida, sa S. Banata u 10:20 časova, u 10:30 se pristiže u Banatsku Topolu, gde se obavlja glasanje, a povratak je nakon glasanja, oko 11:15 časova iz B. Topole. U drugom terminu, autobus kreće u 15:00 časova iz Bašaida, sa S. Banata u 15:20 časova, u 15:30 se pristiže u Banatsku Topolu, gde se obavlja glasanje, a povratak je nakon glasanja, oko oko 16:15 časova iz Banatske Topole.

Autobus broj tri kreće u 10:00 časova iz Iđoša, u 10:15 časova se se pristiže u Sajan, gde se obavlja glasanje, a povratak je nakon glasanja, oko 11:00 časova iz Sajana. U drugom terminu autobus kreće u 15:00 časova iz Iđoša, u 15:15 časova se se pristiže u Sajan, gde se obavlja glasanje, a povratak je nakon glasanja, oko 16,00 časova iz Sajana.

Zaustavljanje autobusa i ukrcavanje/iskrcavanje putnika obavljaće se na svim redovnim autobuskim stajalištima, utvrđenih za međumesni prevoz.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *