Izgradnja pijace odvija se po planu

Izgradnja pijace odvija se po planu

491
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Izgradnja Lamele jedan buduće Gradske pijace ide planiranom dinamikom i očekivanja su da će do kraja godine biti i završena. Trenutni radovi predstavljaju prvu od tri planirane faze izgradnje pijace. Nakon rušenja starih objekata pijace, trenutno se radi na izgradnji novih lokala, tehničkih prostorija i četiri spoljašnja bloka.

Izgradnja pijace počela je jula ove godine i prema rečima gradonačelnika Grada Kikinde Pavla Markova predstavlja kapitalan projekat. – Jedan od najvažnijih objekata, koji se nalazi u samom centru grada, isprojektovan je tako da bude moderan objekat, jedan od najboljih ove vrste u Vojvodini. Iduće godine krećemo u drugu fazu. Naš cilj je da pokušamo da završimo i drugu fazu naredne godine i smatram da bi to bio veliki uspeh. Na kraju krajeva, možda i treću fazu i da u narednih godinu i po dana dobijemo upotrebljiv objekat, dostojan jednog grada, koji će i oslikavati pozitivne promene i sve ono što je grad u prethodnih nekoliko godina učinio na polju poboljšanja gradske infrastruktre – rekao je Markov.

Buduća Gradska pijaca, pored toga što će imati novi izgled i prijatniji ambijent prodajnog prostora, prodavcima i kupcima omogući će bolje uslove za rad. Rekonstrukcija pijace doprineće boljem rasporedu tezgi, dopremanju robe, racionalnijem korišćčenju pijačnog prostora i bolju higijenu.

Sredstva za prvu faz projekta, u visini od oko 50 miliona dinara, obezbeđena su iz gradskog budžeta i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević prilikom današnje posete Kikindi istako je da je Uprava u poslednjih godinu dana za projekte grada Kikinda izdvojila oko 150 miliona dinara, od kojih je 35 miliona uloženo u izgradnju Lamele 1 Gradske pijace. – Imamo odličnu saradnju, prepoznali smo značaj Kikinde kao regionalnog centra i nadamo se da ćemo i u buduće imati tako dobru saradnju, da ćemo nastaviti  sa ozbiljnim ulaganjima u Kikindu, prvensveno u završetak ove Gradske pijace – rekao je Kovačević.

Markov i Kovačević su nakon obilaska gradilišta u centru Kikinde razgovor o budućim projektima nastavili na radnom sastanku. Grad Kikinda dostavio je Upravi oko 20 predloga aktuelnih projekata, kojima će Kikinda aplicirati za sredstva na konkursu početkom naredne godine.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *