Izložba ,,Klovnovi” Vesne Čipčić, dodeljena nagrada za inovacije u pedagogiji

Izložba ,,Klovnovi” Vesne Čipčić, dodeljena nagrada za inovacije u pedagogiji

262
0
Deli

 

 

 

 

 

 

 

U Galeriji Kulturnog centra Kikinda danas je svečano otvorena izložba slika ,,Klovnovi” čuvene televizijske, pozorišne i filmske glumice Vesne Čipčić a potom je u svečanoj sali Kulturnog centra Kikinda upriličena dodela nagrade “Dimitrije Mita Čipčić” za nastavnu inovaciju koju je aktiv učitelja Osnovne škole ,,Vuk Karadžić” u Kikindi ustanovio u čast nekadašnjem članu njihovog kolektiva, učitelju Dimitriju Miti Čipčiću. Suzana Veljković, učiteljica Osnovne škole ,,Branko Miljković” iz Niša ovogodidišnja je dobitinica ove laskave nagrade:

,,Nagrada mi jako puno znači, ja ih ne delim na velike i male, svaka nagrada je nagrada za dušu i predstavlja pečat nečijeg rada. Šteta što nismo živeli u istom vremenu kada je kolega Mita radio, jer bi tada, sigurno bio daleko veći pomak u kompletnoj nastavi obrazovnog sistema” – izjavila je Veljković.

 

Prepoznatljiva po predivnom osmehu, proslavljena glumica Vesna Čipčić  i ovog puta plenila  je vedrinom i nama svima dobro poznatom nepresušnom pozitivnom energijom. Pored brojnih uloga, Vesna Čipčić se već dugo godina bavi i slikarstvom . Do sada je imala nekoliko izložbi, ali prvi put izlaže u svom gradu. Kako kaže – klovnovi su glavni motivi njenih dela jer su pozitivni i veseli, a počela je da ih slika kada je ćerku Anju donela iz porodilišta sa željom da ukrasi zid iznad njenog kreveca:

,,Imala sam utisak da ništa toliko veselo i radosno ne može  da bude kao što će biti nešto što će njena mama da joj uradi, i to mi se toliko osladilo, i premda nemam uvek  mnogo vremena, ali  kada god sam u prilici da se osamim malo i da se posvetim malo mojim veselim drugarima ja sam presrećna, jer to je ipak jedan individualni čin koliko god da je gluma moj život i posao vezan za saradnike, da sam u kolektivu, zavisim od partnera, reditelja, ovo je ipak nešto iza čega stojim samo ja i ta vrsta odgovornosti mi izuzetno prija. Divna učiteljica Desanka Ristić došla je na ideju da se organizuje dodela nagrade za inovacije u pedagogiji sa imenom mog oca Dimitrija Mite Čipčića i ne mogu vam opisati uzbuđenje i radost zbog svega toga i mislim da je moj otac zaista zavredeo da se zabeleži ono što je uradio” – izjavila je istaknuta glumica.

 

 

 

 

 

 

,,Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde u kikindskom Kulturnom centru sa našom dragom gošćom Vesnom Čipčić slaveći velikog učitelja Kikinde, našeg Dimitrija Mite Čipčića. Svi mi koji se sećamo i nekih ranijih vremena dobro nam je poznato da je upravo ovo ime bilo sinonim profesionalnosti, pedagogije i zato mi je drago, kao i svima što se današnja nagrada dodelju pod njegovim imenom. Na ovaj način, Kikinda odaje priznanje svom velikom sugrađaninu, našem učitelju Miti” – rekla je zamenica gradonačlnika Kikinde Bosiljka Srdić.

Odluku o nagradi “Dimitrije Mita Čipčić”  jednoglasno je doneo stručni žiri u sastavu  mr Želimir Popov, pomoćnik ministra prosvete i predsednik žirija, dr Gordana Rackov, samostalni pedagoški savetnik i Desanka Ristić, predstavnica Aktiva učitelja.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *