Izložba slika “Nasleđe ravnice” u petak

Izložba slika “Nasleđe ravnice” u petak

444
0
Deli

Izložba slika „Nasleđe ravnice“ autora dr Milorada Stepanova biće otvorena u petak, 22. septembra u 18:00 časova u galeriji Narodnog muzeja Kikinda.

Likovni radovi izložbe koja će biti predstavljena publici nastali su kao rezultat istraživanja vizuelno-likovne karakterologije prirode i prirodnih fenomena severnog Banata i predstavljaju izuzetan primer koriscenja prirodnog nasleđa u savremenoj umetnosti, navedeno je u saopštenju.

Dr Milorad Stepanov rođen je 1960. godine u Kikindi. Diplomirao je 1987. godine na odseku slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi Vojislava Todorića kod koga je i magistrirao 1991. godine. Na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna magistrirao je 1994. godine konzervaciju i restauraciju štafelajnog slikarstva. Godine 2013. doktorirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Autor je trideset samostalnih i učesnik preko 130 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Od 2004. godine bavi se pedagoškim radom i profesor je u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi, navode iz Narodnog muzeja Kikinda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *