Izložba „Srpski ilustratori na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2003.–2017.” u utorak 5....

Izložba „Srpski ilustratori na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2003.–2017.” u utorak 5. marta na Novosadskom sajmu

167
0
Deli

Nova izložba „Bibiane” iz Bratislave pod nazivom „Srpski ilustratori na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2003–2017.” biće otvorena u utorak 5. marta 2019. u 13 časova u auli „Master” centra Novosadskog sajma u okviru Međunarodnog sajma knjiga i 8. festivala ilustracije knjige „Bookill fest”.

Izložbu organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam, u saradnji sa Međunarodnom ustanovom kulture za decu „Bibiana” iz Bratislave i Galerijom Fondacije „Babka” iz Kovačice.

Izložbu će otvoriti Michal Hrušik, 3. sekretar Ambasade Republike Slovačke u Srbiji. „Bibianu” iz Bratislave predstaviće njen direktor Peter Tvrdon. Prisutnim će se obratiti i Tijana Cicmil Stakić, menadžer Sajma knjiga, Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra,  Senka Vlahović, osnivač i direktor „Bookill fest-a”, i Sibila Petenji Arbutina, član žirija „Bookill fest-a”.

Izložba sadrži ilustracije 19 srpskih ilustratora čiji su radovi bili zastupljeni na Bijenalu u Bratislavi u periodu od 2003. do 2017. godine, po izboru sekretarijata bijenala.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *