Izviđački odred “Proka S Plavi“ najavio novi memorijal “Brace Ziramov“

Izviđački odred “Proka S Plavi“ najavio novi memorijal “Brace Ziramov“

78
0
Deli

Za dve nedelje, konkretnije, 20. septembra biće održan treći po redu memorijal “Brace Ziramov“,  u organizaciji Izviđačkog odreda „Proka S Plavi“ iz Kikinde. Ova trodnevna manifestacija okupiće goste iz republika bivše Jugoslavije, pre svega odrede iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, ali i prijatelje iz ostalih gradova Srbije. Očekuje se preko 300 gostiju, prvenstveno dece.

Dvadesetog septembra počinje naša akcija, a  22. septembra je zatvaranje. Nadam se da će i naši sugrađani doći u velikom broju. Zatvaranje je na Gradskom trgu, gde će biti i dodela priznanja i plaketa. Naši izviđači pripremaju jedan divan program. Inače, kod nas su prijave dece tokom cele godine, tako da ovom prilikom pozivamo i mlade i roditelje da nam se pridruže“,  saopštila je Veronika Kiš, brđanka i instruktor Odreda izviđača „Proka S Plavi“.

Inače, članovi Odreda izviđača danas putujuju za Bosnu i Hercegovinu, gde će u mestu Banovići, pod Konjuh planinom, provesti 3 dana u rezervatu netaknute prirode. U pitanju je međunarodni višeboj, koji će okupiti mlade izviđače iz svih republika bivše Jugoslavije.

Danas krećemo u jednu novu avanturu. Pre svega zahvalila bih se Gradskoj upravi koja nam je svesrdno izašla u susret, što se tiče prevoza. Takođe zahvalnost dugujemo i Čedi Rudanu koji nam je izradio majice za decu. Drago mi je što krećemo u ovako velikom broju. Ovog puta vodimo 5 ekipa – 2 ekipe starijih izviđača, 2 ekipe mlađih izviđača i jednu ekipu „Poletarac“ dodala je je Kiš.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *