Jedinstvena marketing inicijativa za promociju Banatskog regiona

Jedinstvena marketing inicijativa za promociju Banatskog regiona

1626
0
Deli

Ovim načinom Srbi i Rumuni će imati šansu da otkriju region Banata sa obe strane granice, kao nikada do sada. Banat, i rumunski i srpski, sa prelepim mestima, izgubljenim na početku istorije, sa jedinstvenom prirodnom lepotom u Evropi i kao kosmopolitski kulturni centar zapadnog dela Rumunije i severa Srbije prikazaće jedinstvenu perspektivu turizma koristeći kratke filmove i fotografije kao sredstvo komunikacije.
Fondacija Rubin (Temišvar) i Kulturni centar Kikinda započeli su implementaciju projekta “VISITBANAT – Jedinstvena marketing inicijativa za promociju Banatskog regiona”. Projekat finansira INTERREG IPA Program prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, Prioritet 4 “Pozicioniranje za održivi turizam”.
U narednim danima počinje se sa organizacijom festivala kratkog filma i fotografije koji će se održati kako u Rumuniji tako i u Srbiji. U pitanju je jedinstven festival za svu vrstu publike, kroz koji ćemo otkriti najzanimljivije destinacije za turizam u regionu, a materijal koji bude nastao kroz projekat predstavljaće jedinstveni potencijal banatskog regiona.
Projekat će biti realizovan od juna 2017. do jula 2018. godine kroz zajedničku inicijativu Fondacije Rubin i Kulturnog centra Kikinda. Kao dodatak multimedijalnom festivalu biće održan i niz drugih aktivnosti kako bi pozicionirali Banat kao značajnu turističku destinaciju. Projekat je takođe usmeren ka razvoju lokalne ekonomije kroz razvoj turističkih potencijala.
Kao rezultat biće formirana dva foto-video centra, jedan u Temišvaru i jedan u Kikindi, koji će funkcionisati kao logistički centri za dalji razvoj turističkih potencijala. Radionice će biti održane sa tri specifične teme: e-marketing, fotografija i video. Ove radionice će povećati mogućnost zapošljavanja 40 ljudi u lokalnim zajednicama i razviće veštine 20 preduzetnika, vlasnika malih i srednjih preduzeća u oblasti turizma u region Banata sa obe strane granice. Projekat će za cilj imati i predstavljanje alata за промоцију кроз фото-видео wеб страницу, фото албум и мултимедијални двд којим ће се промовисати туристичке вредности Баната.
VISITBANAT је један од пројеката који кроз своје активности, помаже заједници пружајући подршку Темишвару – Европској престоници културе 2021.
Укупан буџет пројекта је 170.054,85 евра, бесповратних средстава, од којих 144.546,61 евра (85%) представља финансирање од стране Европске уније кроз ИНТЕРРЕГ ИПА Програм прекограничне сарадње Румунија-Србија, 17.487,15 евра, суфинансирања од стране државног буџета Румуније и 5.330,75 евра учешћа српске стране-stoji u saopštenju Kulturnog centra Kikinda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *