Još jedno veče u znaku muzike – KUD „Sunčana Jesen“ održalo koncert...

Još jedno veče u znaku muzike – KUD „Sunčana Jesen“ održalo koncert u dvorištu “Kurije”

70
0
Deli

Tradicionalni učesnici manifestacije „Kikindsko leto“, članovi Udruženja penzionera, Kulturno-umetničko društvo „Sunčana Jesen“, održalo je koncert  u dvorištu kikindskog Narodnog muzeja. Tako su naši sugrađani mogli da uživaju u bogatom i raznovrsnom muzičkom programu Kulturno-umetničkog društva koje ove godine puni 47 godina svog postojanja. Hor KUD-a „Sunčana Jesen“, izveo je starogradske pesme, naše domaće, vojvođanske, ali i grčke. Folklor je, sa druge strane, nastupio sa dve numere –  „Starogradske igre“ i sklopom „Banatskih igara“.

Ovogodišnju manifestaciju „Kikindsko leto“ pratimo sa velikim zadovoljstvom, kao i svake godine. Ove godine smo se potrudili da malo pojačamo, promenimo program i koncepciju. Imamo  nove članove hora i foklora, nove koreografe, novog šefa orkestra, to je Milan Prunić – Duma.  Nadamo se da se naš nastup  dopao publici, našim sugrađanima i da smo na taj način uspeli i da možda privučemo nove, mlađe osobe da budu članovi našeg Kulturno-umetničkog društva koje trenutno broji oko 80 članova. Moglo bi i da nas bude više, jer imamo sve uslove za to” –  izjavila  je Radojka Grujić, članica KUD-a „Sunčana Jesen“.

Što se tiče koncertnih aktivnosti “Kikindskog leta”, tu nije kraj. Večeras sa početkom od 21 čas u dvorištu Narodnog Muzeja nastupiće Nenad Milosavljević ispred grupe ,,Galija”, pa je pred nama, po svemu sudeći još jedno veče koje obećava mnogo dobre muzike. Ulaz je, kao i prethodnih večeri slobodan za sve posetioce.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *