Jubilarna 30. humanitarno-rekreativna “Trka za srećnije detinjstvo” okupila preko 4000 učesnika

Jubilarna 30. humanitarno-rekreativna “Trka za srećnije detinjstvo” okupila preko 4000 učesnika

568
0
Deli

Crveni Krst Kikinda i ove godine organizovao je, tradicionalnu sportsko humanitarno – rekreativnu “Trku za srećnije detinjstvo” koja je ujedno i najmasovnija akcija Crvenog Krsta Srbije i obeležava se širom naše zemlje. U disciplinama od 27 kategorija takmičilo se preko 4000 učesnika, a manifestaciju je podržao Grad Kikinda kao generalni pokrovitelj, kompanija ,,Grindex” kao generalni sponzor i kompanije  ,,Kolačić sreće” i ,,Jaffa” koji su obezbedili slatke proizvode za prvoplasirane.

-,, Cilj ove manifestacije je da se prodajom startnih brojeva i prikupljanjem sredstava od donatora ujedine sredstva i raspodele školama i predškolskoj ustanovi. Verujemo da je ovo manifestacija koja promoviše zdrave stilove života i sportski duh, fer plej, promoviše i humanost među mladima kao i solidarnost što je jako važno za zdravo odrastanje i razvoj deteta” – izjavila je sekretar Crvenog Krsta Danijela Bljeljac.

U revijalnoj šetnji roditelja sa decom prvo mesto osvojila je Anabela Šanta koja će kao glavnu nagradu imati priliku da prvi rođendan svog sina Vuka proslavi na Vršačkom bregu:

-,, Ovo je divno iznenađenje i poklon za prvi rođendan, od mame i tate. I ja sam nekada trčala ovom trasom, do pretprošle godine, i zaista ne mogu da verujem da sam po prvi put osvojila nešto“- izjavila je ponosna majka.

 

 

 

 

Najbolji strelac kikindskog muškog rukometnog kluba “Kikinda Grindex” Milan Lisica, ovogodišnji je promoter 30.”Trke za srećnije detinjstvo”:

-,, Drago mi je što sam deo ove manifestacije sa tradicijom dugom 30 godina. Došao sam ovde u ime muškog rukometnog kluba “Kikinda Grindex” i kao sportista, mogu da kažem da je veoma bitno da se deca bave sportom, da je sport važan kod odrastanja ali i zdravlja svakog deteta. Svim učesnicima bih poželeo sve najbolje, ali najbitnije od svega je učestvovati” – izjavio je Lisica.

 

 

– ,, Trka za srećnije detinjstvo jeste jedna od značajnih aktivnosti Crvenog krsta. U mnogim našim gradovima u Srbiji i opštinama se danas brojni mladi učesnici i volonteri nalaze, druže, trče i humane svrhe i na taj način dokazuju svoju humanost. Kikinda je domaćin ovakvog događaja po 30. put i možemo reći da je sa Kikindom ovaj događaj praktično i počeo, i na svoj poseban način, Kikinda iznova doprinosi čitav grad i mesto da živi zbog ovog događaja” – izjavio je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog Krsta Srbije.

 

-,, Ovo je ozbiljan i veliki jubilej i veoma me raduje što se svake godine vidi da je odziv učesnika sve veći i što je ovo pokazatelj da je ovo jedna priča kojoj se mi brzoodazivamo na poziv, koliko smo humani i koliko smo spremni da učestvujemo. Poseban značaj ove trke je humanitarni karakter, uvažavam dugogodišnju istrajnost, Crveni Krst ima jako lepu saradnju ne samo sa lokalnom samoupravom već i sa svim drugim institucijama, ali veliki je uspeh kada ovoliki broj učesnika odgovori na uspešnu animaciju koju sprovodi Crveni Krst” – izjavila je Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine Grada kikinde.

Una Bunić iz vrtića ,,Miki” na prvoj trci za devojčice bila je najbrža:

-,, Treniram gimnastiku, bilo je malo naporno, ali mi je drago što sam stigla prva na cilj” – rekla je Una.

Kod dečaka, najbrži je bio Novak Cvejić iz vrtića ,,Poletarac”:

 

 

 

 

-,, Treniram plivanje, a danas sam bio najbrži u trci. Malo sam trenirao i vežbao, ovo mi je prva trka i stigao sam prvi” – izjavio je Novak.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *