Jubilej saradnje Kikinde i NIS-a

Jubilej saradnje Kikinde i NIS-a

162
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Decenijska saradnja NIS-a i grada Kikinde u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“  obeležena je danas, 5. jula, svečanim programom. Tokom desetogodišnjeg partnerstva, ova kompanija u Kikindu je uložila 170 miliona dinara kroz realizaciju 156 projekata koji su za cilj imali unapređenje kulturne, socijalne i ekološke sfere lokalne zajednice.

Zamenica gradonačlenika grada Kikinde Bosiljka Srdić podsetila je na činjenicu da je Kikinda najbogatije nalazište nafte i gasa, pa samim tim i najviše eksploatisano. – Slobodno mogu reći i podsetiti sve nas na vreme kada je NIS bio simbol uspeha razvoja grada, kada je bio motor razvoja izgradnje Kikinde. Na naše veliko zadovoljstvo ova saradnja se i nastavila tako da naftna industrija i danas ulaže u Kikindu i to kroz program zajednici zajedno, što je svakako od velikog značaja za našu sredinu, ali ja moram da istaknem da su se posle deset godina stekli uslovi i da postoji osnova da se saradnja unapredi i da je podignemo na jedna viši nivo – rekla je zamenica gradonačelnika.

Kroz program „Zajendici zajedno“ NIS je do sada pružio višegodišnju podršku održavanju „Mamut festa“, izgradnju Parka nauke, sanaciju sportskih terena Odbojkaškog kluba „Kikinda“, opremanje kabineta za hemiju u Osnovnoj školi „Jovan Popović“, unapređenje uslova vrtića „Šilja“ u Novim Kozarcima, uređenje foajea Narodnog pozorišta Kikinda i drugo.

Direktor Pogona Severni Banat Milan Borenovićovom obraćajući se prisutnima na svečanosti izrazio je zadovoljstvo zbog partnerskog odnosa između ove kompanije i grada Kikinde. – Mi drugačije vidimo Kikindu, zato što su ovde naše instalacije koje su nam glavni deo biznis procesa, a to je istraživanja proizvodnje. I dalje ćemo nastojati da mi budemo uspešna kompanija, a da zajedno podelimo tu radost uspeha. Tu radost uspeha ćemo podeliti kroz ovakve projekte kao što je „Zajednici zajedno“ tako što ćemo život praviti boljim – rekao je Borenović.

Kompanija NIS sarađuje sa 11 gradova i opština širom Srbije. U Kikindi se nalaze glavne biznis delatnosti kompanije, poput istraživanja i proizvodnje, kao i maloprodajna mreža. U 2017. godini NIS je u Kikindu uložio 17 miliona dinara u okviru kojih je realizovano pet projekata iz oblasti sporta, kulture, nauke i obrazovanja.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *