Karate klub Čoka – najkvalitetniji karate u Srbiji

Karate klub Čoka – najkvalitetniji karate u Srbiji

1220
0
Deli

Nakon uspešne takmičarske polusezone i osvajanja prvog mesta na Prvenstvu Srbije karatisti Kluba „Čoka“ imali su redovno polaganje za zvanja-kyu. Svih 40 kandidata uspešno je završilo polaganje za pojas, a čak njih troje je dobilo zvanje majstora, odnosno sada su nosioci crnog pojasa.

Jedna od njih je i osamnaestogodišnja Miljana Naumov, koja već 10 godina trenira karate. Kako je rekla, karate je naporan sport, ali da se sve na kraju isplati. – Sve se ponavlja do perfekcije i uči nas izdržljivosti i kako da podnesemo poraz kada izgubimo. Puno puta se dešavalo da sam želela da odustanem, ali sam sebi zacrtala osvajanje crnog pojasa. I sada kada sam stigla do toga, imam utisak da želim da nastavim dalje, tako da je ovo jedan veliki uspeh za mene i jedan veliki korak u životu zbog dugog perioda izdržljivosti, treninga, davanje sve od sebe – rekla je ona.

Pored Miljane, za zvanje majstora položili su još i Stefan Čonić i Danijel Vilovski. Sudije su ocenjivale samu tehniku, sparing, rekvizite, borbu, kate. – Kandidati koji su danas izašli na ispit stvarno su pokazali da su vrhunski u svim tim elementima i faktički su dobili petice u svim tim segmentima. Danas je teško naći u Srbiji da neko polaže za crni pojas baš na taj način, odnosno da je prikazan ovakav kvalitet – rekao je Milorad Ćopić, predsednik Šotokan karate saveza Srbije.

Treneru Karate kluba „Čoka“ Milanu Muidži uspešno polaganje svih takmičara, kako je rekao, predstavlja lično zadovoljstvo i sreću. –  Puno smo uložili truda, a pripreme smo imali blizu dva meseca. Posle takmičenja, odmah smo krenuli da ih što više obrazujemo tehnički, u katama, u borbama. To je jedan period kada je zaista i najlepše vežbati karate i kada deca najviše i uče, jer kada imamo tamičenja manje-više radimo situacione treninge, koji se odnose na sam vid takmičenja – istakao je trener Milan Muidža.

Iza Karate kluba „Čoka“ nalazi se uspešna polusezona, gde je KK „Čoka“ u generalnom plasmanu na Prvenstvu Srbije, održanom u Jagodini za sve uzraste u okviru Šotokan karate saveza Srbije, zauzeo prvo mesto. Kao kruna ovogodišnje polusezone, došlo je ovo uspešno polaganje za pojaseve, a trener Milan Muidža nije krio oduševljenje.

-Kao trener sam zaista prezadovoljan i ugodno iznenađen, po ko zna koji put od mojih sportista, koji zaista vredno vežbaju, puno se zalažu, puno ulažu truda i onda ovako dobri rezultati na polaganju i na samim takmičenjima ne mogu da izostanu. Mi smo ove godine na prvenstvu Srbije u generalnom plasmanu zauzeli, odnosno osvojili i u borbama i u katama u svim disciplinama, od najmlađeg uzrasta do seniora, prvo mesto što je zaista za svaku pohvalu i jedan od najboljih rezultata u istoriji ovog Kluba. Ta istorija traje već 22 godine – sa ponosom je rekao Muidža.

Da je ostvareni rezultat u aprilu ove godine u Jagodini veliki uspeh, pokazuje i podatak da u okviru Šotokan karate saveza Srbije postoji 152 karate kluba. Kako je rekao Ćopić, biti najbolji klub na završnom takmičenju predstavlja veliki uspeh. – Karate klub Čoka ima izuzetno dobre trenere, ima sreću da imaju podršku i lokalne sredine u samoj Čoki i ovo je pokazalo da jedna mala sredina, kao što je Čoka, može da napravi šampione Srbije i da ima tako dobre rezultate. To je danas stvarno retkost. Ja mogu da nabrojim još dva-tri kluba u Srbiji koji rade tako ozbiljan karate kao što radi Čoka – naglasio je Ćopić.

Podršku Karate klubu “Čoka” pruža i lokalna samouprava, a predsednica Opštine Čoka Stana Đember istakla je da će Opština to i nastaviti. – Lokalna samouprava putem konkursa podržava Karate klub koji najlepše što može prenosi ime Čoke, jer oni su državni prvaci. Lokalna samouprava će uvek podržavati sve klubove, a naravno da akcenat dajemo na ovakvim klubovima, koji postižu rezultate u uslovima u kojima rade i to je podsticaj svim drugim da budu još bolji – rekla je predsednica Đember.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *