Kartisti „Feniksa“ pripremaju se za nastavak takmičarske sezone

Kartisti „Feniksa“ pripremaju se za nastavak takmičarske sezone

238
0
Deli

Karate klub „Feniks“ je deveti put po redu organizovao Karate kamp na Fruškoj Gori, u konaku manastira „Velika Remeta“. Kamp je okupio 40 članova ovog kikindskog Karate kluba, od kojih su 30 aktivni takmičari.

Tokom sedmodnevnog kampa, treninzi su se održavali dva puta dnevno pod nadzorom Jožefa Silija, Tanje Sili i Jovane Kondić. Pored treniranja, učesnici kampa su uživali u propratnim aktivnostima, poput obilaska manastira, bazena, zoo vrta u Inđiji, potom u raznim sportskim i edukativnim programima.

Prema oceni organizatora Tanje Sili, kamp je prošao u najboljem redu. – Najbitnije je da nije bilo povreda i bolesti. Smatram da je organizacija kampa bila na zavidnom nivou, odnosno da su program i raspored bili na zavidnom nivou. Učesnici kampa su prezadovoljni boravkom na Fruškoj Gori i nadaju se da će ići i sledeće godine – rekla je ona i dodala da karatisti „Feniksa“ nastavljaju sa radom, jer ih već krajem septembra očekuje prvenstvo i kup Vojvodine.

Pored kampa, pripreme za najbolje takmičare iz Vojvodine održane su u Apatinu tokom prethodnih sedam dana. Među 120 takmičara iz 40 vojvođanskih klubova na pripremama je učestvovalo i šestoro karatista „Feniksa“, dvoje u borbama i četvoro u katama.

Predstavnici u borbama bile su juniorka Jovana Rudan i kadetkinja Aleksandra Ćurčin, a u katama kadet Srđan Kočiš i juniorke Marijana i Suzana Boćan i Sara Sivčev.

Karatisti su sa na pripremama dnevno imali dva do tri treninga uz korišćenje bazena u banji Junaković, a kako je rekla trener Tanja Sili pripreme su protekle u najboljem redu. – Takmičari “Feniksa” su se pokazali u najboljem svetlu sa viskom formom koja će im služiti za nastavak takmičarske sezone i za predstojeća međunarodna takmičenja – rekla je ona.

Pored priprema, u Apatinu je održano i licenciranje trenera i sudija, gde je sudija Karate kluba „Feniks“ Jovana Kondić položila za nacionalnog sudiju.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *