Kikinda: Sistemsko suzbijanje komaraca u petak i subotu

Kikinda: Sistemsko suzbijanje komaraca u petak i subotu

285
0
Deli

Larvicidni tretman komaraca sa zemlje na kanalima i barama u naseljenim mestima na teritoriji Grada Kikinde biće izvršen u petak, 27. aprila, od 12:00 časova. Preparati koji će se koristiti su Larva Stop (aktivna materija diflubenzuron) i Vectobac 12 AS (a.m. bacillus thuringiensis), a koji nisu opasni za pčele, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Kikinde.

Suzbijanje odraslih formi komaraca će se izvršiti istog dana, 27. aprila, u periodu od 18:00 do 21:00 čas u svim naseljenim mestima na teritoriji Grada Kikinde, dok će na gradskom trgu ovaj tretman biti izvršen u subotu, 28. aprila, odnosno od 05:30 do 07:00 časova. Za suzbijanje odraslih formi komaraca koristiće se preparat Aqua K-Othrine EW 20 (aktivna materija deltametrin), koji je toksičan za pčele. Dejstvo preparata traje tri dana.

Usluge sistematskog suzbijanja komaraca na teritoriji Kikinde vršiće „Ciklonizacija“ ad iz Novog Sada.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, poput jake kiše, jakog vetara i slično, biće određen novi termin tretman o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navedeno je u saopštenju Sekretarijata.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *