Kikindska ,,NTC učionica” predstavljena u Novom Sadu

Kikindska ,,NTC učionica” predstavljena u Novom Sadu

146
0
Deli

,,NTC učionica”, jedinstveni program Gradske uprave koji je deo Strategije razvoja sporta i motoričkih aktivnosti povezanih sa misaonim procesima asocijacija i serijacija, predstavljen je na susretima NTC centara u Novom Sadu prošlog vikenda.

Rad ,,NTC učionice” predstavili su koordinator Ljubomir Vasičin, odgovorni realizator Milosav Reljin i docent Nemanja Ćopić. Kroz ,,NTC učionicu” za 4 godine prošlo je oko 2.500 dece, testirano je oko 1.500,a trenutno 18 volontera na dva časa nedeljno radi sa 500 dece.

Dobijeni rezultati su izuzeno značajni jer empirijski detektuju različite grupe dece – od trenutno motorički dominatne dece do preterano gojazne i one koji se ne bave ni jednom dodatno organizovanom fizičkom aktivnošću.

Postoji veliko interesovanje ostalih NTC Centara da ovakav sistem organizacije programa ,,NTC učionica” primene u svojim sredinama, te su buduće saradnje sa radošću već najavljene, čime je još jednom potvrđeno da je Gradska uprava u Kikindi na pravom putu ka ranoj stimulaciji motoričkih i kognitivnih sposobnosti čime  se daju pozitivni primeri iz prakse ne samo u Srbiji, već u celom našem okruženju.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *