Kikindska Regionalna privredna komora na Sajmu u Temišvaru

Kikindska Regionalna privredna komora na Sajmu u Temišvaru

220
0
Deli

Regionalna privredna komora Severnobanatskog upravnog okruga iz Kikinde učestvovala je na sajmu “Banat Agralim” u Temišvaru predstavljajući komorski sistem Srbije. Tom prilikom posetiocima ovog događaja predstavljene su firme AD “Aleva”, Macval Tea d.o.o, “Flory” doo, AD “Kikindski mlin”, “Menta” doo, SR “Zeljković”, “Blikprodukt” d.o.o, kao i d.o.o “ProMedia”.

Prema rečima direktora Regionalne privredne komore Severnobanatskog upravnog okruga Tibora Horvata poseta Sajmu predstavlja nastavak saradnje sa Rumunijom. – Drugog dana Sajma obavili smo veći broj razgovora sa drugim izlagačima, koji su ili posetili naš štand ili smo mi posetili njihove štandove i prezentovali proizvode naših firmi. Tom prilikom su obavljeni razgovori sa predstavnicima trgovinskih lanaca Auchan i Selgros, proizvođačem mesa Smiethfield, Institutom za semenarstvo u Lovrinu i mnogim drugima – istakao je Horvat i dodao da očekuje još bolju i organizovaniju promociju proizvođača i firmi iz Srbije u Temišvaru i Aradu.

Štand kikindske Regionalne privredne komore posetio je Nj.E. Generalni konzul Srbije u Temišvaru g-din Vladan Tadić, sa kim su zajedno bili domaćini Rektoru Univerziteta za poljoprivredu i veterinarsku medicinu ’’Kralj Mihail I – rumunski’’ prof. dr Cosmin Alin Popescu i ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja Rumunije dr Petre Dea-i (Petre Deae).

Kako je preneo Horvat, veliki broj Srba iz Rumunije posetio je štand kikindske Privredne komore raspitujući se za turističke i ugostiteljske objekte u Kikindi i Vojvodini, uz česte napomene da bi granični prelaz Nakovo-Lunga trebalo da radi 24 časa zbog uštede prilikom povratka u Rumuniju tokom večernjih sati. Naime, granični prelaz Nakovo-Lunga otvoren je do 19:00 časova.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *