Kikindski đaci nagrađeni sportskom opremom

Kikindski đaci nagrađeni sportskom opremom

197
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

U hali Sportskog centra „Jezero“ danas je održano gradsko takmičenje u rukometu i revija mini rukometa za mlađe đake u cilju promovisanja školskog sporta. Ovo je ujedno bila i prilika da predstavnici Školskog sportskog saveza uruče dresove đacima, koje su osvojili kao nagradu za najmasovnije obeležavanja Evropskog školskog sportskog dana.

Prema rečima Svetlane Mirčić Vukobrat, predsednice Školskog sportskog saveza Kikinda, gradske i seoske škole dobiće po deset dresova za više i deset za niže razrede osnovne škole. – To je investicija koja je za nas značajna, da prosto omogućimo deci da se u bojama svoje škole predstave na takmičenjima. Savez za školski sport grada Kikinde pomogao je manifestaciju povodom obeležavanja Evropskog školskog sportskog dana zahvaljujući sredstvima koje lokalna samouprava izdvaja za realizaciju projekata ’Sport u škole’ koji se besplatno odvija u svim našim školama – rekla je ona.

Podsećanja radi, Evropski školski sportski dan obeležen je 28. septembra širom Evrope sa ciljem animiranja i međusobnog povezivanja vršnjaka, kao i promocije zdravlja i fizičke aktivnosti. Toga dana, na gradskom trgu u Kikindi đaci nižih razreda osnovne škole igrali su „između dve vatre“, a upravo taj sportski događaj bio je najmasovniji u državi.

Kako je objasnio profesor fizičkog vaspitanja Miljan Milojković iz organizacionog odbora projekta Evropski školski sportski dan u Srbiji Kikinda je ove godine imala vodeću ulogu u celoj organizaciji. – To nije slučjano. Već dugi niz godina ovaj grad organizuje mnoge druge manifestacije i dobija međunarodna priznanja – rekao je Milojković.

Predsednica Skupštine grada Kikinda Stanislava Hrnjak pohvalila je uključivanje profesora u projekte, koji se realizuju mimo radnih obaveza, a da Grad u potpunosti podržava manifestacije poput Evropskog školskog sportskog dana. – Mi smo centar Severnobanatskog okruga i grad koji ima ambiciju da raste i razvija se u svim segmentima društva, a posebno imamo ambiciju da radimo sa mladim ljudima, u svakom smislu. Ovo je jedan izuzetno dobar primer i mi smo kao Grad punim kapacitetom iza toga stali – rekla je predsednica Skupštine grada.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *