Kikindski mališani pozdravili proleće po 21. put

Kikindski mališani pozdravili proleće po 21. put

169
0
Deli

Tradicionalna manifestacija ,,Pozdrav proleću” održana je danas po 21. put u našem gradu. U sklopu bogatog programa manifestacije održan je koncert Branimira Rosića i njegove “leteće gitare”, zatim je održana već tradicionalna trka beba ,,Naj Kića”, a potom i radionice farbanja jaja i predstava za decu dečijeg pozorišta ,,Lane”:

,,Mi smo tu da zabavimo publiku da se lepo družimo ali i da pružimo neki edukativni momenat. Radi se o predstavi ,,Veseli raspust” koju je režirao Miodrag Dinulović, mislim da su se klinci jako lepo zabavili, jer imamo školske, ekološke momente u predstavi” – rekao je Aleksandar Maletin, glumac kikindskog dečijeg teatra ,,Lane”.

 

 

,,Ovo je bio prvi put da smo pozdravili proleće, ali smo Kikindu moja leteća gitara i ja pozdravili već više puta. Bilo je kao i uvek jako lepo, a ono što me je posebno obradovalo jeste kreativnost i mašta naših drugara koji su stvarno jedva čekali da se pojave na binu i lepo je uvažiti taj njihov prvi izlazak na binu. To polje improvizacije sa decom je najzanimljivije, sve što je nekako zvanično i oficijalno mene nekako ne privlači a ovde imam tu vrstu slobode da se i zaigram i popričam sa klincima i imam tu sreću da se to njima i dopada i onda imamo tako jedan divan dan kao što smo ga danas  imali u Kikindi” – rekao je muzičar Branimir Rosić, čiji se specijal ,,Banetove avanture leteće gitare” emituje na Radio televiziji Vojvodine. U okviru same manifestacije održana je i trka beba u brzom puzanju ,,Naj Kića” koju Kulturni centar Kikinda realizuje od 1999. godine:

 

 

 

 

 

 

 

Aleksa Jolić koji ima 16 mesci  osvojio je prvo mesto u trci beba za dečake ,,Naj kića”:

,,Vežbao je zaista, ne za ovo takmičenje, već svaki dan puzi po ceo dan, tako da ovo takmičenje podržavam u svakom smislu i za decu je prelepo” – rekao je otac malog Alekse, Đoka Jolić.

 

 

 

 

Una Francuski, prva je u kategoriji za devojčice u trci beba:

,,Ona je veoma je aktivna i ova manifestacija mi se jako sviđa, pogotovo zato što su deca uključena i super je što grad organizuje ovako nešto” – rekla je majka devojčice.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *