Kikindski pčelari sugrađanima predstavili svoje proizvode

Kikindski pčelari sugrađanima predstavili svoje proizvode

350
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

U okviru manifestacije “Kikindski pčelari Kikinđanima”, petoj po redu, svoje proizvode danas su predstavili pčelari Udruženja “Kikinda” na 12 postavljenih štandova ispred Kulturnog centra. Cilj ove manifestacije je edukacija građana o benefitima koje pčele donose, sa posebnim osvrtom na edukaciju dece, promociji pčelarstva kao zasebne grane stočarstva, kao i mogućnosti dodatne zarade.

Predsednik Udruženja pčelara “Kikinda” Saša Čolak smatra da idu u dobrom pravcu. – Imamo neke nagoveštaje da će Grad ovo prihvatiti i našu manifestaciju uvrstiti u kalendar najzančajnijih dešavanja. Mi smo se nekako od početka posvetili delom pčelarima, a delom deci, jer nam je cilj animacija najmlađih za neke buduće generacije pčelara. Mogu da garantujem da je med koji je izložen na tezgama fantastičnog kvaliteta. Godina je bila teška za pčelarstvo, ali je zato kvalitet na zavidnom nivou – rekao je Čolak.

Pčelare godinama u nazad podržava i lokalna samouprava kroz razne konkurse i kako je rekao član Gradskog veća Imre Kabok svake godine sve više sredstava se izdvaja za ovu namenu. – Smatramo da je to veoma važan segment prirvede, ekologije, na kraju krajeva i biznisa, da se pčelari ojačaju i na jedan takav način daju svoj doprinos i pronađu svoju računicu. Ove godine smo preko dva miliona dinara iz Fonda za ruralni razvoj izdvojili za sve pčelarske organizacije – rekao je Kabok i dodao da mu je drago to što skoro u svim selima na teritoriji grada Kikinda postoje pčelarska udruženja koja okupjaju lokalne proizvođače meda.

Povodom manifestacije “Kikindski pčelari Kiknđanima” deca skoro svih osnovnih škola sa teritorije grada Kikinda i Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” učestvovala su na likovnom konkursu na temu meda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *