„Kikindsko leto“ počinje u četvrtak

„Kikindsko leto“ počinje u četvrtak

253
0
Deli

Projekcijom filma „Fatalni ishod“ u četvrtak, 21. juna, u 21:00 čas u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ počinje „Kikindsko leto“. Simbolično, prvog dana leta, počinje i ova tromesečna manifestacija, a organizatori najavljuju bogat i raznovrstan program.

Letnji bioskop biće organizovan svakog četvrtka do kraja avgusta u dvorištu Narodne biblioteke, dok Kikinđane krajem jula očekuje sportska manifestaijca „Igre na vodi“ i muzički program, najavila je Marijana Mirkov iz Kancelarije za turizam Grada Kikinde. – Pozivamo sve da se pripreme i na vreme prijave ekipe za „Igre na vodi“. Što se tiče koncerta, s obzirom na veliko interesovanje za grupu Garavi sokak tokom njihovog prethodnog gostovanja, ponovićemo ga ovog leta – rekla je Mirkov.

Foto: Čedomir Vujanić

Tokom avgusta dvorište Kurije tradicionalno se pretvara u letnju pozornicu, gde će se, prema najavama Marijane Mirkov, ove godine Kikinđanima predstaviti mnogobrojna poznata imena. – Ugostićemo mnoga poznata lica kako muzičke tako i glumačke scene, pa će tu biti Petar Ejdus, Nada Blam, Mina Lazarević, biće interesantan program za decu, ali i za nas starije. Uradićemo jedan performans na temu šezdesetih godina gde ćemo na interaktivan način prirediti maskenbal. Ne smemo da zaboravimo ni disko veče na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ – objasnila je ona i dodala da će celokupan program biti objavljen u narednim danima.

U organizaciji ovogodišnjeg „Kikindskog leta“ pored Grada uključile su se sve ustanove kulture, mesne zajednice i Sportski centar „Jezero“. Svi programi u okviru ove manifestacije su besplatni.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *