Košarkaši “Velike Kikinde” spremno dočekuju novu sezonu

Košarkaši “Velike Kikinde” spremno dočekuju novu sezonu

293
0
Deli

Košarkašima “Velike Kikinde” oktobra počinje takmičarska sezona. Pored seniorskog tima, takmičiće se i selekcije mlađih uzrasnih kategorija, odnosno mlađi pioniri, pioniri i mlađi junior. Treneri optimistično dočekuju novu takmičarsku sezonu.

Seniorska ekipa “Velike Kikinde” nastavlja takmičenje u Drugoj košarkaškoj regionalnoj ligi-sever, s tim što je ove godine takmičenje reorganizovano. Naime, kako je objasnio trener seniora Vladimir Šurlan, napravljene su dve grupe sa po osam ekipa, gde će kasnije da se igraju plej-of i plej-aut utakmice. – Prve četiri ekipe, gde mi planiramo da budemo, će dalje nastaviti takmičenje ukrštanjem grupe sa novosadskom i sremskom grupom, gde bi trebalo da uđemo u borbu za prvo mesto koje vodi u viši rang takmičenja, što nam je i cilj. Imaćemo jako velikog protvnika u somborskoj ekipi, Džoker, koja je ove godine naprvila respektabilnu ekipu i koja želi da ostvari isti cilj kao i mi – predočio je Šurlan.

Prvi tim Košarkaškog kluba “Velika Kikinda” pojačan je u odnosu na prošlu sezonu. U dresu Kikinđana igraće Stefan Ratković iz Bečeja, a vratili su se Miroslav Čubrilo, Milan Dobrinić i Milan Rudan. Prvu utakmicu u novoj sezoni Kikinđani će igrati narednog četvrtka u Subotici protiv ekipe “Spartak”, dok će u subotu 13. oktobra ugostiti ekipu “Beočin”.

Kada su mlađe selekcije u pitanju, njihov trener Igor Maljković ističe da će se mladi košarkaši takmičiti u kvalitetnoj ligi Košarkaškog saveza Vojvodine. – A što se tiče samog kvaliteta dečaka rođenih u godištu koje ja vodim, mogu da kažem da se radi o grupi dečaka koji vredno rade, dobro su iselektirani, čitavo leto su se sklapale kockice i mogu da kažem da ćemo u ligama u kojima nastupamo u svakom slučaju predstavljati jednu ozbiljnu težinu – naglasio je Maljković.

Košarkaški klub “Velika Kikinda” ima i školu košarke, kojoj mogu da se pridruže deca 2008. godište i mlađi, koji žele da treniraju ovaj sport. Upis novih članova se vrši svakog dana u sali “Partizana” od 18:00 časova.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *