Kroz elektronski sport učili o pravilnom ponašanju na sportskim susretima

Kroz elektronski sport učili o pravilnom ponašanju na sportskim susretima

217
0
Deli

Oko 80 učenika šestog, sedmog i osmog razreda osnovnih škola, kao i prvog i drugog razreda srednjih škola sa teritorije grada Kikinde tokom juna meseca učestvovali su u projektu “Fer igrom svi pobeđuju”. Ovaj projektat realizovala je Ekonomsko-trgovinska škola sa ciljem da se učenici upoznaju i druže uz međusobno poštovanje i uvažavanje, naročito tokom sportskih dešavanja.

Deca su ovom prilikom kroz elektronski sport, koji podrzaumeva sistem takmičenja gde se poštuju pravila fer-pleja i uspešno sankcionišu prestupi, učila kako se treba ponašati tokom sportskih susreta.

Projekat je nastao nakon što je uočeno agresivno ponašnje mladih na sportskim dešavanjima, te je primarni cilj projekta uticaj na mlade kako bi se sportski objekti pretvorili u mesta koja su i namenjena svrsi, a ne obračunima među grupama navijača. – Kako igranje igrica ima negativnu konotaciju kod roditelja učenika, učesnike bismo pohvalili jer nisu zapostavili obaveze u školi s obzirom da se projekat reazlizovao pri kraju školske godine. Jedan od pratećih ciljeva je upravo bio i ovaj – navode iz Ekonomsko-trgovinske škole Kikinda.

Ovo je druga godina za redom kako se organizuje ovaj projekat za osnovnoškolce i učenike srednjih škola. Do ideje za primenu elektonskog sporta u ovom projektu došli su Tanja Radovanov i Emila Hofgezanga, dok je sportska dešavanja iz basketa i malog fudbala organizovao profesor fizičke kulture i vaspitanja Dejan Karanović.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionale zajednice, a uz podršku Grada Kikinde, JP “Autoprevoz”, “Banini”, “Moki” i Centra za stručno usavršavanje.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *