KUD “Eđšeg”: izložbom “Svetla proleća” neguju prijateljstvo Srbije i Mađarske

KUD “Eđšeg”: izložbom “Svetla proleća” neguju prijateljstvo Srbije i Mađarske

129
0
Deli

U prostorijama Kulturno – umetničkog društva “Eđšeg” danas je otvorena izložba “Svetla proleća” iz serije umetničkih izložbi u Vojvodini. Svoje radove predstavili su gosti iz Mađarske Beata Barkoš i Mikloš Šimon i naša sugrađanka , slikarka Vera Đenge:

,, Ono što ovu izložbu čini ovakvom kakva jeste je upravo saradnja i druženje mađarskih umetnika i nas iz Srbije, tako da se jednostavno stopimo u jednu celinu, da komuniciramo i da negujemo to zajedništvo koje nas spaja” – rekla je Đenge za Focus.

Janoš Ivanovič sekretar KUD “Petefi” iz Novog Sada koji je i  organizator izložbe u “Eđšegu” izjavio je da su svi umetnici koji izlažu svoje radove zapravo želeli da na adekvatan način, kroz izložbu,  uzvrate svojoj koleginici Veri Đenge:

,, Vera Đenge je naš prijatelj, izlagala je svoje radove zajedno sa ostalim umetnicima u Novom Sadu, Senti a potom smo napravili krug sve do Kikinde. Veoma je teško organizovati putujuću izložbu, i mada nismo vezani za termine moramo zauzeti prostor. Srbi i Mađari i svi pripadnici drugih nacija trebaju da neguju zajedništvo i međusobno prijteljstvo, a pre svega moramo da naučimo da poštujemo svoje, jer ja ako ne poštujem svoje,ne mogu ni da očekujem da će neko poštovati i mene. Negovanje poštovanja mora da postoji i traje i ova izložba je jedan od primera za to” – završava Ivanovič.

Izložba će biti postavljena sve do 02. juna.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *