“Kulturni kuvari” odneli pobedu na takmičenju “Izađi mi na teglu”

“Kulturni kuvari” odneli pobedu na takmičenju “Izađi mi na teglu”

267
0
Deli

Mnoštvo takmičarskih igara za Kikinđane i učesnike 6. sezone najvećeg putujućeg karavana “Izađi mi na teglu” danas je na Gradskom trgu u Kikindi već četvrtu godinu okupilo sve gastronome, ali i Udruženja žena i pojedince koji su se potrudili da pripreme nabolji i najukusniji ajvar i tako steknu mogućnost da se pored vrednih nagrada,  takmiče na velikom finalu u Beogradu u oktobru mesecu . Ove godine, trijumfovala je ekipa “Kulturni kuvari”  iz kikindskog “Kulturnog centra”, na drugom  mestu je Udruženje žena “Jedinstvo” iz Ruskog Sela, a na trećem ekipa “Baabin ajvar”. Specijalna nagrada za najlepše uređen štand na ovogodišnjoj manifestaciji pripala je ekipi Ami Naxi Pallas radija.

,, Neizmerno mi je drago što smo ponovo bili ovde, svi su prema nama srdačni, uvek smo jako lepo dočekani. Sa nama je uvek maksimalan broj takmičarskih ekipa što je 15, i svi su se zaista lepo potrudili da ukrase svoje štandove. Budući da putujemo po raznim krajevima zemlje, uvek smo svedoci različitog načina pripreme ajvara što nas veoma impresionira, a u vašem gradu nam je zaista uvek zabavno kao što je bilo i danas. Veoma nam je drago što su sa nama danas bili i lokalni proizvođači koji su svoje proizvode predstavili u okviru “Tegla bazara”. Ono što je novina na našem karavanu jeste da smo uz pomoć partnera iz “Bakine tajne” uspeli da  pokrenemo proizvodnju ajvara “Izađi mi na teglu”, koji će već negde od polovine septembra da se nađe u prodaji, a rađen je po recepturi prošlogodišnje pobedničke ekipe iz Brusa i to su nam planovi i u narednim godinama, kada neko pobedi već naredne godine ajvari će se pakovati i prodavati po pobedinčkoj recepturi i uz promotivnu fotografiju zauzimaće i  posebno mesto na rafovima i policama u super marketima” – izjavila je Ljiljana Vukotić koordinator projekta “Izađi mi na teglu”.

,, Ovo nam je prvi put da učestvujemo na ovoj manifestaciji, hteli smo da učestvujemo i prošle godine, međutim zbog popune mesta nismo u tome uspeli. Čekali smo ovu godinu ambicizno i u želji da pobedimo, ali svakako imponuje i nagrada za najlepše uređen štand na ovogodišnjoj manifestaciji ovakvog tipa” – rekla nam je Branka Kerkez ispred  Ami Naxi Pallas radija.

,, Ova manifestacija ima zabavni, ali i takmičarski karaker i mogu reći da je organizaciono i programski odlično koncipirana. Svake godine imamo sve bolje uzorke ajvara i on sada, sam po sebi, ima i vizuelni identitet kvalitet, boju i kozistenciju. Trudeći se da naprave takav ajvar, takmičari su sasvim sigurno u tome i uspeli, jer primenjuju recepte iz kuhinja njihovih baka” – izjavio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Tanja Nožica, direktorica kikindskog Kulturnog centra nije krila zadovoljstvo što je upravo njena ekipa “Kulturni kuvari” odnela pobedu na ovoj manifestaciji koju sada očekuje veliko finale u Beogradu:

,, Ovo je treća godina kako smo nastupili, prve godine smo osvojili treće mesto, prošle godine ni jedno, ali smo se zato čitave godine pripremili da osvojimo ovo prvo mesto i nije bilo teško, jer smo imali tajni sastojak” – rekla nam je Nožica.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *