Kuvar Milan preporučuje: piletina na meksički način

Kuvar Milan preporučuje: piletina na meksički način

68
0
Deli

Za ovonedeljni nedeljni ručak, kuvar Milan vam preporučuje piletinu na meksički način. Prijatno!

Sastojci:

  • 4 polovine pilećih prsa
  • 1 kafena kašika aleve paprike
  • 1 kafena kašika kurkume
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 crvena luka
  • 2 sitno iseckane paprike
  • 400g kuvanog crnog pasulja
  • 200g kukuruza šećerca
  • 200g chery paradajza iseckanog na polovine
  • Pola veze Sveže, iseckanog peršun lista
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • So i biber

Priprema:

Pomešajte kurkumu i papriku, i utrljajte u piletinu. Zagrejte ulje i pecite piletinu 4 minuta sa svake strane. Izvadite piletinu i dodajte luk i papriku. Dinstajte 1 minut. Dodajte kuvani pasulj, kukuruz, chery paradajz i 3 kašike vode i kuvajte konstantno mešajući oko 5 minuta. Uklonite sa šporeta. Dodajte peršun i sirće, te sve začinite sa solju i biberom. Piletinu isecite na kriške i takve parčiće servirajte uz prilog od povrća.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *