Kuvar Milan preporučuje: zapečeni punjeni paradajz

Kuvar Milan preporučuje: zapečeni punjeni paradajz

167
0
Deli

Sastojci:

– Paradajz – 8 većih

– Crni luk – jedna glavica

-Mleveno meso- 400g

-Seckani peršun – 2 kašike

– Jaje – 2 kom

– Tvrdi sir 200g

– Ulje – 2 kašike

– So i biber – po ukusu

  • Paradajz operite, odsecite na svakom vrh i izvadite kašičicom sredinu.
  • Na zagrejanom ulju dinstajte sitno iseckan luk, meso i izvađenu sredinu paradajza, dok se masa ne ukrčka. Posolite, pobiberite i dodajte peršun.
  • Sklonite masu sa ringle, dodajte pola količine izrendanog sira i umešajte u to razmućena jaja.
  • Dobijenim nadevom ispunite paradajze, poređajte ih u podmazanu vatrostalnu činiju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko 20-25 minuta.
  • Izvadite iz rerne i pospite preostalim izrendanim sirom. Možete poslužiti uz pire krompir ili pirinač.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *