Letnji bioskop u dvorištu Narodne biblioteke od 13. juna

Letnji bioskop u dvorištu Narodne biblioteke od 13. juna

608
0
Deli

Francuskim filmom “Torba puna sećanja” 13. juna u večernjim satima u dvorištu Narodne biblioteke “Jovan Popović” u Kikindi biće otvorena nova sezona projekcija filmova na otvorenom. Kako nam je rekla direktorica Narodne biblioteke “Jovan Popović” Radmila Perović, vremenski uslovi su kapitalni za dalji razvoj događaja u kikindskoj najstarijoj ustanovi kulture:

,, Plan jeste, kao i svake godine da  skoro čitavo leto imamo letnji bioskop, ali to zaista sve treba staviti pod lupu i pratiti najavu događaja putem medija, društvenih mreža i ostalih naših glasila. Zvanična odluka naše gradske uprave koja nam mnogo pomaže u ovom izuzetno uspešnom projektu kada je prošle godine i angažovala pravog distributera  pa su i ti filmovi nešto noviji, mada to publici nikada nije smetalo, jer je posećenost bioskopa iz godine u godinu  bivala sve veća. Projekcije filmova planirane su svake nedelje, četvrtkom sa početkom od 21 čas” – izjavila je Perović.

Pored letnjeg bioskopa, u Biblioteci će se održavati i kulturno-umetnički programi. Jedan poseban održaće se već u nedelju, 9. juna:

,, 9. juna će se održati jedan performans u znak sećanja na Kristijana Balaža, sina naše radnice. Porodica na taj način želi da se oduži operskim koncertom umetnika Tivadora Kiša iz Kikinde, događaj sam po sebi nema neku posebnu najavu, već je to više zatvorena stvar, i to je negde naš dug prema sinu naše koleginice” – istakla je Perović.

20. juna sa početkom od 18 časova autorka Ljiljana Pakić predstaviće svoju knjigu “Sve ljubavi Laze Kostića” u Biblioteci, a 14. Međunarodni festival kratke priče “Kikinda Short” održaće se od 26. do 28. juna 2019. godine.
Osam učesnika iz osam zemalja svoje priče čitaće u Kikindi, Zrenjaninu i Beogradu.
Čitanja se održavaju na otvorenom prostoru, a ulaz je slobodan. Festival su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Grad Kikinda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *