Likovna kolonija “Slike Banata” okupila 12 slikara u Čoki

Likovna kolonija “Slike Banata” okupila 12 slikara u Čoki

596
0
Deli

Izložbom slikarskih dela u foajeu Doma kulture u Čoki, juče 16. septembra, zvanično je završena četvrta Likovna kolonija “Slike Banata”. Ovaj susret slikara, u organizaciji Udruženja likovnih umetnika “Paleta”, tokom proteklog vikenda u dvorištu Kulturno-obrazovnog centra Čoka okupio je 12 umetnika iz Bečeja, Novog Miloševa, Beograda, Čoke, Pančeva i Novih Kozaraca.

Cilj likovne kolonije, kako navode organizatori, jeste da osavremeni umetnički izraz i komunikaciju umetnika sa običnim čovekom i žiteljima Banata, ali i saradnja sa značajnim poslenicima društva na svim nivoima, od lokalnog, do okružnog, koja doprinosi edukaciji u oblasti umetnosti i suočavanju sa problemom nedostatka ovakvog načina umetničkog rada u okviru opštine Čoka i Severnobanatskog okruga.

– Umetnici su tradicionalnim dolaskom u Čoku doprineli daljem unapređenju kulture i umetnosti u našoj sredini, koja ima bogatu istoriju i kulturno-umetničku tradiciju i kroz umetničko stvaralaštvo afirmisali Čoku, Severnobanatski okrug i AP Vojvodinu – navode iz Udruženja “Paleta”.

Teme kojima su se slikari bavili bile su u vezi sa Banatom i ravnicom, a koristili su tehnike akril i ulje na platnu. Izložba nastalih slikarskih dela biće otvorena za javnost narednih deset dana, a samom otvaranju prisustvovala je i predsednica Opštine Čoka Stana Đember.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *