“Ljubavne igrarije” – za mlađe i starije

“Ljubavne igrarije” – za mlađe i starije

61
0
Deli

Još jedan pozorišni komad, ovoga puta za odrasle, upotpunio je vikend pozorišnih predstava u okviru manifestacije „Kikindsko leto“ kada je  u dvorištu Narodnog muzeja Kikinde odigrana hit komedija „Ljubavne igrarije“, nastavak  predstave „Pazi s kime spavaš“ koju je tokom petogodišnjeg izvođenja pogledalo više od 50.000 ljudi.

Ono što predstavu „Ljubavne igrarije“ čini posebno interestantnom je originalan tekst, koji je sastavljen od stihova popularnih narodnih i zabavnih pesama bivše SFRJ. Ovakav koncept i bogat sadržaj garantuju dobru zabavu i smeh do suza. Sama tematika komedije „Ljubavne igrarije“ vezana je za ljubavne probleme između partnera, patnje, prevare i zavrzlame, koje su na veoma duhovit način predstavljene publici.

Pisac scenarija predstave je Semir Gicić, dok  režiju potpisuje Igor Damnjanović. Glumačku petorku čine Zinaida Dedakin, Mirka Vasiljević, Nemanja Janičić, Semir Gicić i Igor Damnjanović.

,, Uvek volimo da posetimo ovaj prelepi grad. Ovo je drugi deo predstave. Bili smo inspirisani načinom na koji su ljudi prihvatili prvi deo, koji igramo 5 punih godina. Ova predstava koliko god delovala lagano, i zaista jeste vesela, ne dozvoljava preteranu improvizaciju zato što je u stihu, jer govorimo originalne tekstove koji se godinama pevaju u našoj zemlji. Igram i radim i u muzičkom pozorištu i meni je lično najlepše i najdraže muzikom i pesmom doći do duše gledalaca“, izjavila je glumica  Zinaida Dedakin.

U drugom delu smo pomalo zakomplikovali priču, malo se dramaturški više igrali u odnosu na prvi deo. Ponosni smo što oba dela mogu potpuno odvojeno da se gledaju. U prvom delu smo više koristili tekstove pesama evergrin muzike, dok smo u drugi deo predstave ubacili tekstove pesama modernije muzike“, objasnila je Mirka Vasiljević.

 

 

Kikinda kao grad mi se veoma dopada, a i sam ovaj prostor gde se igraju predstave je specifičan i veoma lep. Pohvalio bih ovom prilikom organizaciju ove predstave u Kikindi. Iskreno, nisam se složio da se pravi nastavak prvog dela predstave, jer obično drugi delovi budu lošijeg kvaliteta od prvog. Ipak, ispostavilo se da je drugi deo bolje urađen od prvog. U svakom slučaju, reakcija publike i na prvi i na drugi deo predstave je veoma pozitivna“, saopštio je glumac Nemanja Janičić.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *