Mali migranti izveli predstavu „Pepeljuga“

Mali migranti izveli predstavu „Pepeljuga“

185
0
Deli

Deca iz Prihvatnog centra ponovo su se predstavila kikindskoj publici na „daskama koje život znače“. Nakon uspešno izvedene predstave „Snežana i sedam patuljaka“ mlada glumačka postava danas, 17. maja, izvela je „Pepeljugu“ na sceni Narodnog pozorišta Kikinda.

Glavnu ulogu igra Alaha Fakiri, koja je, kako je rekla, uživala dok se pripremala i vežbala. – Sviđa mi se moja uloga, jer sam Pepeljuga i volim da glumim. Želela bih da postanem glumica jednom. Ova predstava mi je jako zanimljiva, jer smo je radili na srpskom jeziku i naučili smo dosta reči – rekla je mlada glumica.

Da su ona i njeni drugari naučili jezik društvene sredine u kojoj trenutno borave potvrdio je i Muhamed Tadžik, koji u predstavi igra princa, a koji je bez dileme izrecitovao deo teksta iz predstave. – Stvarno tako misliš? Ali, gde je ta najlepša devojka, u kom kraljevstvu živi? Španiji? Francuskoj? Nemačkoj? Grčkoj? Gde, gde? – interpretirao je mladi glumac, oktrvši na kraju da lepa devojka ipak živi u Grčkoj.

Ova jedinstvena predstava je druga nastala u okviru programa „Solidarnost“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode od avgusta 2015, sa ciljem pružanja pomoći i podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju.

Prema rečima Tijane Vasić, edukatorke u Prihvatnom centru Kikinda, zbog pozitivnih utisaka nakon prve predstave, odlučili su se da naprave još jednu.  – Pripreme su trajale skoro dva meseca, moj tim i ja smo naporno radili svakog dana sa decom. Vežbali smo tekstove, vežbali smo koreografije. Takođe, angažovali smo i eksterne saradnike kako bi nam pomogli oko koreografija. Predstava je na srpskom, što je jedna novina i smatram da su deca dosta dobro savladala srpski jezik – objasnila je ona.

U saradnji sa lokalnim školama, predstavi su prisustvovala i deca iz Kikinde. Ceo događaj organizovali  su SOS Dečija sela Srbija, Kancelarija za mlade Kikinda, Centar za omladinski rad Novi Sad i Narodno pozorište Kikinda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *